Home / Eveniment / Gospodării inundate la Toplița și Lunca Bradului

Gospodării inundate la Toplița și Lunca Bradului

Distribuie

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea” al judeţului Mureş, căpitan Cristian Virag, a declarat duminică, 5 februarie, pentru AGERPRES, că în urma ploilor abundente şi a formării unor poduri de gheaţă pe râul Mureş, în comuna Lunca Bradului au fost inundate aproximativ 20 de curţi şi anexe gospodăreşti.
Potrivit căpitanului Virag, la ora 15,00 erau semnalate poduri de gheaţă pe râul Mureş în localităţile Brâncoveneşti, Vălenii de Mureş, Filea (Deda), Gălăoaia, Lunca Bradului, Răstoliţa şi Stânceni, care sunt monitorizate în permanenţă de echipele mobile ale ISU Mureş şi ale primăriilor, arată sursa citată.
De asemenea, potrivit AGERPRES, mai multe gospodării au fost inundate duminică după amiază și la Topliţa. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că unul dintre blocaje s-a format la ieşirea din municipiul Topliţa şi a dus la inundarea mai multor curţi şi gospodării. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din patru gospodării şi pentru salvarea mai multor animale, care riscau să moară înecate.
De asemenea, în urma monitorizării cursului apei, s-a identificat un al doilea blocaj în zona unui pod peste râul Mureş, existând riscul inundării mai multor anexe, dacă apa ar ieşi din matcă.
Ambele blocaje de gheaţă au o lungime de aproximativ 500 de metri şi o grosime de 40 de centimetri, iar pompierii nu pot interveni pirotehnic pentru spargerea lor, întrucât în zonă sunt locuinţe.
Alina Ciobotariu a precizat că s-a solicitat ajutorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş, pentru trimiterea unui utilaj care să intervină mecanic.
Sursă foto: ISU Harghitagheata mures isu

 

De asemenea, verificati

Târgul Autentik Market, în curând la Târgu Mureș

Distribuie Grupul My Family Center organizează o nouă ediție a Târgului micilor fermieri și artizani- …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.