Intervenții de urgență pe Văile Mureşului Superior şi Gurghiului Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 762 Vizualizări

Intervenții de urgență pe Văile Mureşului Superior şi Gurghiului

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea” al judeţului Mureş, general Dorin Oltean, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că în urma încălzirii vremii, patru poduri de gheaţă au pornit pe râul Mureş, primul fiind în zona Deda, iar celelalte trei, la Lunca Bradului, Răstoliţa şi Gălăoaia, unde echipele specializate efectuează recunoaşteri în vederea deblocării zonelor prin explozie controlată.
Potrivit şefului ISU Mureş, primul pod a pornit pe râul Mureş de dimineaţă, în zona Bistra Mureşului, celelalte trei au fost semnalate recent, iar în urma creşterii nivelului apei, o stână cu animale, ciobani şi bunuri a fost evacuată din zona Filea, arată sursa citată. Generalul Dorin Oltean a precizat că situaţia este monitorizată cu atenţie, că în zona Defileului Topliţa-Deda s-a deplasat şi prefectul judeţului, Lucian Goga, echipele de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureş sunt pregătite cu utilaje şi că, dacă situaţia o va impune, se va încerca pe cât posibil deversarea apelor în zonele nelocuite, mai relatează AGERPRES.
Purtătorul de cuvânt al ISU „Horea” al judeţului Mureş, căpitan Cristian Virag, a declarat pentru AGERPRES că podurile de gheaţă de la Lunca Bradului şi Răstoliţa au circa un kilometru, iar cel de la Gălăoaia, aproximativ 300 de metri.
Potrivit prefectului Lucian Goga, la intervenție au mai luat parte Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Colonel Sabin Motora “ Mureș, Apele Române și autoritățile locale.

Foto: Facebook Lucian Goga – prefectul județului Mureș interventii isu muresinterventii isu mures 3

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE