Home / Slider / Şcoala TEDI! pentru elevii din clasa I

Şcoala TEDI! pentru elevii din clasa I

Distribuie

 

Delincvenţa juvenilă este un segment al criminalităţii care necesită o atenţie deosebită, reprezentând una dintre priorităţile de lucru ale Poliţiei Române, sens în care, la nivel naţional se derulează permanent numeroase activităţi, campanii şi proiecte, care vizează informarea şi educarea copiilor şi adolescenţilor în sensul adoptării unui comportament antidelictual şi antivictimal.

În acest context, în anul şcolar 2015-2106, s-a derulat prima ediţie a Proiectului ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI, în baza protocolului de colaborare încheiat între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Timbark Maspex România, care se desfăşoară la nivel naţional, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Scopul acestui demers este informarea copiilor cu privire la potenţiale pericole la care pot fi expuşi şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor. Beneficiari sunt elevii din clasele I, ce se află la începutul unei perioade importante din viaţă, confruntându-se cu noi provocări şi confruntându-se cu situaţia de a lua primele decizii fără ajutorul părinţilor.

Datorită impactului pozitiv în rândul participanţilor, proiectul a fost reluat şi în anul şcolar 2016-2017. În judeţul Mureş, la ediţia precedentă, aproape 900 de elevi din judeţ fiind implicaţi de către cadrele didactice (printre care şi unul premiat de către organizatori).

În acest an şcolar, 38 de cadre didactice/clase din 26 unităţi şcolare s-au înscris în proiect, totalul de elevi beneficiari ridicându-se din nou la aproape 900.

Poliţiştii de prevenire vor sprijini cadrele didactice în derularea activităţilor, în baza unui grafic stabilit de comun acord. Primele activităţi s-au desfăşurat deja, feed-back-ul fiind unul pozitiv.

Materialele de suport primite de şcoli sunt deosebit de atractive: cărţi de colorat, idei de activităţi, pliante pentru părinţi, toate acestea putând fi vizualizate de către orice persoană interesată pe www.scoalatedi.ro, alături de diverse jocuri educative, potrivit informațiilor furnizate de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.