Home / Eveniment / Femeia rănită în explozia de la Reghin, transportată la București

Femeia rănită în explozia de la Reghin, transportată la București

Distribuie

O femeie de 57 de ani din Reghin, care a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe circa 60% din corp, după ce în casa în care se afla s-a produs, marţi, o explozie, a fost transportată cu un avion SMURD la Bucureşti, informează AGERPRES.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, Mariana Negoiţă, a declarat pentru AGERPRES, că pe lângă arsurile de pe corp, femeia are afectate şi căile aeriene. Ea a fost intubată şi stabilizată hemodinamic la UPU SMURD, după care a fost îmbarcată într-un avion medical.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea” al judeţului Mureş, căpitan Cristian Virag, a declarat pentru AGERPRES, că pompierii militari au fost alertaţi la numărul 112 să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din municipiul Reghin.
„La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD aparţinând Detaşamentului de Pompieri Reghin şi o ambulanţă SAJ, iar în sprijin a fost trimisă grupa operativă a inspectoratului. După executarea recunoaşterii s-a constatat că incendiul a izbucnit în urma unei explozii, iar la locul solicitării existau trei victime, una de cod galben (o femeie de 57 de ani cu arsuri de gradul 2 şi 3 la nivelul membrelor superioare) şi una de cod verde (un bărbat de 89 de ani) au fost preluate de către ambulanţe şi transportate la U.P.U., iar cea de-a treia victimă a refuzat transportul. Concomitent cu acţiunile de salvare a victimelor s-a intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului”, a arătat căpitanul Virag.
Acesta a mai spus că în urma exploziei casa a fost distrusă în proporţie de 90 % şi că se efectuează cercetări cu privire la cauza producerii exploziei.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Învățământ medical modern la Târgu Mureș, într-un campus universitar unic la nivel național

Distribuie Reper în domeniul sănătății la nivel național, Facultatea de Medicină din cadrul Universității de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.