ISU Mureș, la datorie pe Văile Mureşului Superior şi Gurghiului Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 410 Vizualizări

ISU Mureș, la datorie pe Văile Mureşului Superior şi Gurghiului

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea” al Judeţului Mureș a desfășurat, în ultimele 48 de ore, activități de monitorizare a cursurilor râurilor Mureș și Gurghiu ca urmare a formării pe acestea a podurilor\dopurilor de gheață din cauza
precipitațiilor abundente.
„Astfel, duminică, la ora 07.30, au fost raportate prin intermediul dispeceratului de urgențe 112 poduri de gheață în localitățile Bistra Mureșului, Gălăoaia (300 m), Răstolița (1 km) și Androneasa (1 km). S-a informat conducerea S.G.A. cu privire la posibilitatea punerii la dispoziție a unor utilaje care să fie folosite în caz de nevoie precum și trimiterea în teren a unor specialiști. În amonte de localitatea Filea a fost evacuată o stână de oi care în cazul producerii unor revărsări ale râului Mureș exista riscul să fie inundată. Astfel au fost evacuate cu ajutorul S.V.S.U, Deda aproximativ 300 de oi și miei”, se precizează într-un comunicat de presă al ISU Mureș. În localitatea Lunca Bradului aproximativ 20 de anexe gospodărești au fost inundate.
Conform ISU Mureș, pe râul Gurghiu, în zona podului care face legătura dintre localitățile Ibănești și Hodac, s-a format un pod de gheață cu o lungime de aproximativ un kilometru, care a fost dislocat cu ajutorul unui utilaj aparținând S.G.A. Podul auxiliar care făcea legătura între DJ 153C și localitatea Jabenița a fost distrus de viitura formată pe râul Gurghiu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE