Buckner răsplătește performanța Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 364 Vizualizări

Buckner răsplătește performanța

 

După un prim an  2016 fructuos al programului de burse Motivație și Performanță, Fundația Buckner anunță lansarea celei de a doua sesiuni de înscrieri pentru acesta.

În 2017, Fundația Buckner va acorda 25 de burse elevilor și studenților înscriși la cursurile din învăţământul preuniversitar și universitar . Anunțule a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, miercuri, 8 februarie, la care au participat Elida Deak, director adjunct și Doru Constantin, purtător de cuvânt  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş și Dacian Moldovan, președintele Fundației Buckner.

Bursele se acordă după faza de selecţie a elevilor sau studenților care au vârsta minimă 15 ani și au obţinut media generală de cel puţin 7 sau un număr corespunzator de credite în anul școlar/universitar anterior sau respectiv în primul semestru al anului școlar/universitar, pentru elevii/studentii aflaţi în clasele de început ale învăţămăntului liceal, profesional sau universitar. Vor fi selectați și dintre tinerii care au obţinut rezultate de valoare în manifestări interne şi/sau internaţionale cu caracter cultural – artistic, caracter sportiv, caracter tehnico-ştiinţific sau care prezintă o competenţă personală a cărei valoare este recunoscută (arte, sport, cultură, muzică, educaţie)

Sesiunea de înscrieri se va desfășura în perioada 23 ianuarie – 15 Februarie 2017.

Pentru obţinerea bursei, elevii sau studenții depun sau comunică fundaţiei la adresa gabiszabo@buckner.ro / office@buckner.ro  o cerere însoţită de copia actului de identitate, acte doveditoare a situaţiei şcolare, fişă de caracterizare psihopedagogică, date de contact ale candidatului si ale reprezentantului legal, o scrisoare de intenţie sau o compunere scrisă de mână cu titlul ”Aptitudinile mele”. Cererea şi scrisoarea de intenţie sau compunerea vor fi contrasemnate de către reprezentanţii legali ai elevilor, cu indicarea numelui şi prenumelui.

Procesul de selecție va include un interviu cu posibilii beneficiari, data și locația acestuia fiind comunicate la o dată ulterioară candidaților.

Informații suplimentare se pot afla la numărul de telefon 0365-443773 sau mobil 0727746638 (Gabriela Szabo).

Răsplata performanței

La această dată proiectul are 27 de câștigători din Județul Mureș dintre care 20 sunt tineri ce beneficază de măsură de protecție socială. Privind însă în profunzime proiectul își propune să sprijine tineri care au dorințe și planuri clare cu privire la viitorul lor și depun eforturi pentru a le împlini pe acestea. Astfel, ei beneficiază de o bursă lunară cu ajutorul căreia ei pot avea acces la sprijin educațional sub formă de meditații, cursuri de calificare sau de perfecționare, transport la și de la școală, calculatoare sau posibilitatea de a-și urma hobby-urile și pasiunile.

Bursele acordate în anul 2016 au fost acoperite în procent de 80% cu sprijinul partenerului Another Child Foundation din Statele Unite ale Americii.

buckner

”Mă numesc Florin Dumitrescu, am 17 ani, sunt elev la Liceul Tehnologic Electromureș, în grija asistentului maternal Cătălina Marcu. În urma bursei oferite de Fundația Buckner am beneficiat de un laptop, care mi-a fost de mare ajutor în activitățile mele și școlare, și de divertisment”.

”Sunt Geta Burcea, am 15 ani și studiez la Colegiul Național Al.Papiu Ilarian, în clasa a IX-a. În urma selecției făcute pentru bursele fundației Buckner, am fost printre fericiții care au beneficiat de acestea. Am avut parte de meditații la matematică, ceea ce m-a ajutat foarte mult în a-mi crește media la această materie și a intra la colegiu cu media 8.65 la examen”.

”Sunt Szeminda Bodi, am terminat școala post-liceală la Universitatea Dimitrie Cantemir, unde mi-am dat și licența. Bursa câștigată mi-a fost de mare folos în evoluția mea pe băncile școlii, sunt foarte mulțumită de ceea ce am reușit să realizez, acum lucrez ca și radiolog, în medicină dentară”.

”Mă numesc Beata Panczi, am 17 ani și sunt elevă la Liceul Tehnologic nr.1 din Luduș. Fiind selectată de Fundația Buckner, am avut bucuria să particip la u curs de manichiură-pedichiură, curs absolvit cu media 9.75. Acum îmi câștig singură banii de buzunar”.

În premieră, anul acesta câștigătorii bursei Buckner vor putea opta și pentru un curs de leadership, unde participanții vor avea parte de 7 ședințe axate pe dezvoltarea personală și metodele prin care fiecare își poate atinge obiectivele.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE