Home / Sanatate / Curs european de traumă, la Târgu-Mureș

Curs european de traumă, la Târgu-Mureș

Centrul Național de Pregătire în Medicină de Urgență și Dezastre din Târgu-Mureș va găzdui, în perioada 7-9 iulie 2017, cursul european de traumă (European Trauma Course – ETC), un program inovativ multidisciplinar focusat pe abordarea în echipă a pacientului traumatizat și formarea liderilor de echipă de traumă.

Cursul este recomandat medicilor urgentiști, anesteziști, chirurgi sau ortopezi, care sunt implicați în îngrijirea acută a pacienților cu traume majore. Programul se desfășoară pe parcursul a două zile și jumătate, timp în care candidații sunt instruiți în grupuri mici similare unei echipe de traumă, 85% a timpului fiind dedicat atelierelor și simulărilor de caz. „Cursul European de Traumă este un program acreditat de ERC, ESTES, EuSEM și ESA. Programul asigură calificări pentru: evaluarea primară și secundară a pacientului traumatizat, managementul avansat al căilor aeriene, tehnici de imobilizare a coloanei vertebrale și a pelvisului, utilizarea atelei de tracțiune, drenaj toracic de urgență, tehnici speciale de administrare a medicației: linia intraosoasă, examinarea neurologică completă a pacientului traumatizat, intrepretarea rezultatelor imagisitice de urgență: radiografii și Computer Tomograf”, se precizează pe site-ul Fundației pentru SMURD.

2 comentarii

  1. Ioana Constantinescu

    Unde se pot face înscrieri la cursul european de trauma și de cand?Cu mulțumiri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Investiții și dotări noi la Spitalul Clinic Județean Mureș

Compartimentul de relații cu publicul al Spitalului Clinic Județean Mureș a anunțat vineri, 23 octombrie, …