Proiecte de 2 milioane euro, în derulare la Gurghiu Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 403 Vizualizări

Proiecte de 2 milioane euro, în derulare la Gurghiu

Primăria comunei Gurghiu, condusă de tandemul Laurenţiu Boar – Kiss Tiberiu Ştefan, a început în forţă anul 2017, pe agenda autorităţilor locale figurând nu mai puţin de patru proiecte, trei dintre acestea fiind declarate eligibile şi cu finanţare, în timp ce al patrulea se află în aşteptare.

Colegiul Silvic, modernizat

Unul din cele mai importante proiecte pentru comunitatea locală este cel denumit „Modernizare Colegiu Silvic Gurghiu”, derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, licitaţia în valoare de 1.948.916 lei, fără TVA, pentru execuţia lucrărilor de modernizare a unităţii de învăţământ fiind lansată recent pe SEAP de autorităţile locale. „Este un proiect pe fonduri europene, am depus documentaţia în urmă cu un an şi jumătate. Anul trecut a fost declarat eligibil, am semnat contractul cu reprezentanţii ADR Centru de la Alba Iulia. Am trimis apoi, pentru verificare, documentaţia pentru organizarea licitaţiei, am obţinut ok-ul de la dânşii şi acum se află pe SEAP. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 500.000 de euro”, a declarat marţi, 7 februarie, pentru cotidianul Zi de Zi, Laurenţiu Boar, primarul comunei Gurghiu.

Obiectivul principal al proiectului constă în reabilitarea şi modernizarea corpului de clădire prin lucrări de construcţii şi reparaţii, inclusiv înlocuirea instalaţiilor sanitare şi electrice şi modernizarea sistemului de încălzire, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 23 februarie, ora 15.00.

Alte proiecte, în pregătire

De asemenea, edilul şef al comunei Gurghiu ne-a oferit câteva detalii şi despre celelalte trei proiecte aflate pe lista de priorităţi din acest an. „Mai avem încă două proiecte finanţate cu fonduri europene, ambele contractate, unul pentru reabilitarea şi extinderea Grădiniţei din Gurghiu, în valoare de 500.000 de euro şi am pus recent pe SEAP, cu aceleaşi proceduri, un contract pentru reabilitarea drumului Gurghiu – Comori, a unei străzi laterale din Glăjărie şi a centrului localităţii Glăjărie. Acest proiect are valoarea de 1 milion de euro. Totodată, am mai lucrat la un proiect, tot pe fonduri europene, dar se întârzie sesiunea pentru depunerea documentaţiei. E vorba de asfaltarea unor drumuri forestiere din comună”, a subliniat Laurenţiu Boar.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE