Bani de la bugetul de stat pentru Aeroport şi Centură Politic
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 305 Vizualizări

Bani de la bugetul de stat pentru Aeroport şi Centură

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD) Mureş, Vasile Gliga, a declarat joi, 9 februarie, pentru cotidianul Zi de Zi, că nu e pe deplin mulţumit de sumele alocate pentru diverse obiective de investiţii din judeţul Mureş în bugetul de stat pe anul 2017, act normativ adoptat marţi, 7 februarie, de Parlamentul României. Principalele obiective de investiţii din judeţul Mureş finanţate în acest an din bugetul de stat sunt Aeroportul Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş, respectiv Centura de ocolire a municipiului Târgu-Mureş.

Măririle de salarii, beneficie pentru buget

În acelaşi timp, liderul social-democraţilor din judeţul Mureş a explicat că majorarea salariilor pentru mai multe categorii profesionale din România, prevăzută în programul de guvernare al PSD, va avea repercursiuni pozitive asupra bugetelor locale, dar şi asupra bugetului general. „Categoric, nu sunt mulţumit de sumele alocate pentru investiţii în Mureş, vreau cât mai mult pentru judeţul nostru. Nu cred că există politician sau om de administraţie care să nu dorească un buget cât mai mare. În condiţiile actuale, în care programul de guvernare a adus măriri de salarii, pensii, sunt o mulţime de măriri care „curg” şi chiar dacă sună bine că sunt bugete mai mari, sunt bugete care să acopere salariile din administraţie, din şcoli, din sănătate, din toate serviciile care sunt în slujba cetăţeanului şi normal că sunt mult mai mari. Tot aşa observăm faptul că sunt salarii mai mari şi mulţi bani se întorc înapoi la bugetele locale şi generale, ceea ce dă posibilitatea ca bugetele să fie mai mari”, a afirmat Vasile Gliga.

„Sper să fie un început la Aeroport”

Unul din obiectivele care în acest an va beneficia de finanţare de la bugetul de stat este Aeroportul Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş, cu o alocare de 10 milioane de lei. „Într-adevăr, mi-aş fi dorit – dar poate că nu e târziu şi vom găsi şi alte surse – mai mulţi bani pentru Aeroport. E un început, totuşi, ţinând cont că nu am dus lipsă de bani. Au fost bani în Mureş care s-au dus înapoi pentru că n-au fost în stare să asfalteze nişte străzi. Au fost bani la bugetul Consiliului Judeţean, repartizaţi pentru Aeroport, 19 milioane de lei, care nu s-au folosit. Sper să fie un început, cele peste 10 milioane de lei care s-au aprobat la Aeroport să dea posibilitatea să se repornească traficul aerian pe Aeroportul Târgu-Mureş”, a precizat liderul PSD Mureş.

“Construcţia Centurii e finanţată integral”

Un alt obiectiv important care va beneficia de finanţare de la bugetul de stat este Centura de ocolire a municipiului Târgu-Mureş, proiect finanţat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi cofinanţat prin Programul Operaţional Infrastructură mare 2014-2020, în valoare totală de 134,7 milioane lei. „Centura e un alt obiectiv important. Orice investiţie mare începută trebuie terminată. Construcţia Centurii e finanţată integral. O parte trebuie să vină de la buget, restul sunt bani europeni. Depinde mai mult de constructor acum, decât de sursa de finanţare”, a arătat Vasile Gliga.

Cu gândul la Magistrala Câmpiei şi Barajul de la Răstoliţa

Nu în ultimul rând, preşedintele PSD Mureş şi-a manifestat încrederea că mureşenii vor beneficia, în viitorul apropiat, şi de alte investiţii importante în afara autostrăzii care va tranzita judeţul, două dintre acestea fiind magistrala de apă din zona de câmpie şi finalizarea barajului de la Răstoliţa. „La fel mi-aş fi dorit şi sper că o să găsim surse de finanţare, fie fonduri europene, fie locale sau guvernamentale pentru magistrala de apă din câmpie şi sper să înceapă cât mai repede exproprierile la barajul de la Răstoliţa. E o preocupare permanentă a noastră să aducem cât mai mulţi bani în Mureş. Târgu-Mureş stă destul de prost în atragerea de investitori. Să sperăm că dacă se termină în următorii ani autostrada să fie mult mai atractiv Târgu-Mureşul şi cei din administraţia locală să fie mai deschişi în primirea investitorilor în Târgu-Mureş şi în jurul Târgu-Mureşului”, a punctat Vasile Gliga.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Guvernul DRACnea a alocat fondurile in functie de situatia politica locala. Dl. Gliga se pare ca nu se ridica la nivelul baronilor din sud… da’ nu-i bai.. va rog sa nu-l suparati pe DRACnea

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE