Home / Slider / Mureșul are echipă canină de intervenție în avalanșă

Mureșul are echipă canină de intervenție în avalanșă

Distribuie

 

În prezent, în România sunt 6 echipe canine care pot interveni în situații de avalanşă, din care unul este al echipei Salvamont Mureş.

Potrivit membrilor echipei Salvamont Salvaspeo Mureș, miercuri, 8 februarie, la Ministerul Afacerilor Interne, la Departamentului pentru Situații de Urgență, a avut loc semnarea protocolului cu Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, document parafat de Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, și de Sabin Cornoiu, președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani, responsabil pentru deruralea protocolului fiind Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș.
Acest protocol va asigura cadrul legal de interoperabilitate a serviciilor de salvare montană, pentru intervenții în caz de avalanșe, rătăciți sau dispăruți, prin crearea unei baze de date a tuturor unităților canine de intervenție, astfel încât să se intervină cu operativitate în funcție de zona de intervenție.
De asemenea, prin D.S.U., pot fi accesate fonduri în vederea dotării cu autoutilitare și GPS-uri speciale pentru unitățile canine de intervenție, precum și pregătiri comune ale D.S.U. și Salvamont – școlarizări, workshop-uri – în țară și în străinătate.
În cadrul acestei întâlniri, reprezentanții Salvamont Argeș și ai Asociației Naționale a Salvatorilor Montani au prezentat modul de pregătire și de evaluare a unităților canine de intervenție în avalanșe, proiect implementat la nivel national de către Salvamont Argeș, în urma colaborării cu regiunea franceză Savoia.
Secretarul de Stat Raed Arafat i-a felicitat și le-a oferit medalia aniversară a DSU, pentru succesul acestui proiect și pentru operativitatea cu care au intervenit în intervențiile montane.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.