Parchetul a decis: Sergiu Aștelean (PRU) nu a corupt alegătorii Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 791 Vizualizări

Parchetul a decis: Sergiu Aștelean (PRU) nu a corupt alegătorii

Executorul judecătoresc Sergiu Aștelean, membru al Partidului România Unită și candidat din partea acestei formațiuni pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 11 decembrie, a „scăpat” de plângerea penală pe care PNL Mureș a depus-o împotriva sa în 19 noiembrie 2016. PNL a arătat în sesizarea depusă la Biroul Electoral Județean Mureș, de unde a ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Tîrgu Mureș în 28 noiembrie, spre competentă soluționare, că acesta ar fi distribuit un anunț de Black Friday de pe pagina PRU prin care ar fi încercat să corupă alegătorii.

 

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Tîrgu Mureș a început în 29 noiembrie 2016 urmărirea penală cu privire la infracțiunea de coruperea alegătorilor, potrivit sesizării PNL care a reclamat că Sergiu Aştelean a publicat pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Facebook articolul „Black Friday la PRU”, apărut pe site-ul Partidului România Unită, www.partidulromaniaunita.org. “Începând cu 18 noiembrie ora 00.00 conceptul #BlackFriday intră şi în lumea politică. Sute de membri ai PRU cu posibilităţi financiare vor oferi gratuit smartphone-uri Samsung, Iphone, Huawei, etc. către alţi membri ai PRU care-şi trimit datele pe site după ora 00.00. Este pentru prima dată când un partid politic are o propunere aşa de îndrăzneaţă suprapunând o acţiune politică celebrului eveniment comercial BlackFriday. Toţi membrii PRU înscrişi cu adeziune sau online pot participa la acest program PRU BlackFriday”, apărea în materialul distribuit de candidatul PRU.
După două luni de la deschiderea dosarului, Doru Corvin Deac, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Tîrgu Mureș, a decis clasarea dosarului sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor.
Acesta a arătat că Sergiu Aștelean doar a distribuit anunțul și că acesta nu a fost creat de el, ci de PRU, ceea ce “înseamnă că fapta reclamată nu a fost săvârșită de către executorul judecătoresc, ci de către PRU”.
De asemenea, procurorul de caz a dispus disjungerea cauzei cu privire la infracțiunea de coruperea alegătorilor și declinarea competenței în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, pentru a se efectua cercetări sub aspectul infracțiunii respective.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE