Home / Sport / Istoria nu s-a repetat în semifinale

Istoria nu s-a repetat în semifinale

Distribuie

Ajunsă în penultimul act al Cupei României la baschet feminin, penultima clasată în Liga Națională, UPM BC Sirius Târgu-Mureș putea produce o mare surpriză printr-o calificare în finală. Prima a produs-o deja formația CSM Târgoviște, care a eliminat în cealaltă semifinală campioana en-titre și gazda Cupei României, ACS Sepsi SIC, scor 58-55. Adversarele mureșencelor au fost de această dată brașovencele de la Olimpia CSU. Diferit față de meciul cu echipa din Alexandria, BC Sirius s-a văzut depășită din start, cu un prim sfert în care echipa de sub Tâmpa s-a desprins deja la 10 puncte. Sfertul secund a fost mai echilibrat, dar brașovencele au mai pus spre final alte 5 puncte în plus la avantajul luat în primul act. Scorul întâlnirii a fost 72-57 (20-10, 22-17, 20-16, 10-14), dar la intrarea în ultimului minut al celui de-al treilea sfert soarta calificării în finală era ca și decisă, după ce Olimpia CSU și-a mărit avantajul la 21 de puncte (62-41). Sfertul patru s-a disputat pentru că trebuia disputat, dar diferența era mult prea mare și echipa mureșeană n-a mai putut repeta evoluția din urmă cu o zi. Au reușit doar în debutul sfertului să reducă până la 13 puncte, dar mai mult de cinci minute nu au mai înscris nciun punct și brașovencele au refăcut diferența. BC Sirius a reușit să câștige sfertul și părăsește competiția cu fruntea sus.
Principalele marcatoare din semifinală au fost:
BC Sirius: Robinson 18, Gregory 12 (1×3), Gál 9 (3)
Olimpia: Webb 20, Higgins 16, Pesovic 14 (1)
La sfârșitul acestei săptămâni încep turneele play off și play out, în care BC Sirius va avea de înfruntat pentru locurile 7-10, pe rând, formațiile Universitatea „Vasile Goldiș” ICIM Arad, în deplasare, CSBT Alexandria și Politehnica Național Iași, ambele pe teren propriu, turneu urmat de un retur în urma căruia primele două clasate vor disputa jocurile din „optimile” Ligii Naționale.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.