Doi campioni și alte 5 podiumuri la Naționalele de șah juvenil Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 492 Vizualizări

Doi campioni și alte 5 podiumuri la Naționalele de șah juvenil

Doi dintre componenții secției de șah a Clubului Sportiv Școlar Târgu-Mureș au urcat pe prima treaptă a podiumului Campionatului Național de șah pentru copii, cadeți, juniori și tineret disputate la sfârșitul săptămânii în cadrul finalei pe țară de la Băile Felix. În proba de Șah clasic, reghineanul Mihnea-Ionuț Ognean, legitimat la clubul târgumureșean, a devenit campion național la categoria de vârstă a băieților de 14 ani. O medalie de argint la această probă a fost cucerită de către Matei-Ștefan Vîlcu, la băieții de 12 ani. Cei doi au obținut astfel calificarea la Campionatele Mondiale, Europene sau ale Uniunii Europene. Foarte aproape de podium s-au clasat alți doi șahiști târgumureșeni. Ariana-Roxana Ciocan s-a clasat pe locul IV în întrecerea fetelor de la categoria 10 ani, iar Victor Văsieșiu a încheiat pe locul VI la băieții de 18 ani. Toți cei patru au fost incluși în loturile naționale la grupele lor de vârstă.

Podiumuri și la alte probe

Mihnea-Ionuț Ognean a mai cucerit și două medalii de argint, devenind vicecampion național în probele de Șah-rapid și Șah-blitz a categoriei 14 ani. La prima probă, Ariana-Roxana Ciocan s-a clasat pe același loc IV la fete 10 ani, dar la Șah-blitz a urcat pe treapta a treia a podiumului, cucerind o medalie de bronz. Al doilea titlu național a fost câștigat la proba de Șah-dezlegări de probleme și studii, obținut de Victor Văsieșiu, la categoria 18 ani. La această probă, Ariana-Roxana Ciocan a urcat la categoria sa de vârstă pe treapta a doua a podiumului, iar Alisa-Francesca Enachi a fost aproape de o medalie la fetele de 12 ani, încheind întrecerea pe locul IV, la egalitate cu ocupanta locului III.

La întreceri au participat peste 500 de sportivi din toată țara, iar în clasamentul pe medalii, în care au fost punctate 24 de cluburi, la șah clasic, cea mai importantă secțiune, CSȘ a ocupat locul 3, după Politehnica Iași și CSȘ 1 Timișoara, la egalitate cu CSM Focșani 2007 și CSM București. În acest clasament, cu puțină șansă, clubul târgumureșean putea obține o clasare superioară, dar rezultatele sunt foarte încurajatoare în privința viitoarelor întreceri la care vor participa cei amintiți, precum și alți componenți ai lotului pregătit de Iosif Gavrilă Baratosi, care nu au reușit de această dată să obțină medalii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE