Home / Politic / Proiectele judeţului, susţinute de parlamentarii UDMR

Proiectele judeţului, susţinute de parlamentarii UDMR

Distribuie

Deputatul UDMR de Mureş dr. Vass Levente dezvăluie, într-un mini-interviu acordat cotidianului Zi de Zi, care au fost principalele amendamente propuse şi susţinute de parlamentarii „Lalelei” în şedinţa Parlamentului din 7 februarie, dată la care a fost adoptată Legea bugetului de stat pe 2017. Pe lista priorităţilor amintite de dr. Vass Levente se află atât investiţii pentru infrastructura judeţului (Aeroportul Internaţional „Transilvania”, Centura de ocolire a municipiului Târgu-Mureş şi Autostrada Transilvania), cât şi proiecte şi activităţi din domeniul medical şi social.

Reporter: Cum a decurs şedinţa de adoptare a bugetului de stat pe anul 2017 pentru parlamentarii UDMR?

Dr. Vass Levente: Parlamentarii UDMR au depus amendamente aproape în toate domeniile posibile. M-am bucurat pentru faptul că în bugetul Ministerului Sănătăţii, de exemplu, există prevederi bugetare pentru achiziţii de aparatură performantă pentru spitale judeţene, există bani alocaţi pentru investiţii, reparaţii capitale, şi pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, unde managementul este la Ministerul Sănătăţii, dar şi la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, care este în administrarea Consiliului Judeţean. Aceste investiţii, alocări, se vor putea face probabil prin proiecte depuse de managerii celor două instituţii împreună cu Consiliul Judeţean, în decursul anului.

Rep.: Care este viziunea parlamentarilor UDMR de Mureş cu privire la Aeroportul Internaţional „Transilvania”?

V.L.: Consider că e un semnal bun pentru mureşeni şi m-a bucurat enorm faptul că şi colegii din grupurile parlamentare din coaliţia de guvernare şi colegii din opoziţie au votat propunerea noastră de a susţine eforturile Consiliului Judeţean Mureş pentru modernizarea Aeroportului Internaţional „Transilvania”. E un gest prin care într-un fel ne susţin şi consider că va fi foarte important în obţinerea finanţării ulterioare de către Consiliul Judeţean, pentru că prin această alocare bugetară obţinută printr-un amendament depus de UDMR nu s-au alocat toţi banii necesari realizări investiţiei de la pistă.

Rep.: Ce alocări bugetare s-au făcut pentru investiţiile importante în infrastructura rutieră a judeţului Mureş?

V.L.: Consider foarte important alocarea de fonduri pentru finalizarea Autostrăzii Transilvania Nord, porţiunea Ungheni – Câmpia Turzii, şi m-a bucurat şi faptul că amendamentul UDMR depus pentru a începe studiul de fezabilitate şi proiectarea Autostrăzii Târgu-Mureş – Piatra Neamţ – Montana, partea acestei autostrăzi dinspre Transilvania, a fost cuprins în bugetul din 2017, pe partea de studiu de fezabilitate. Parlamentarii UDMR au depus acest amendament, dar pot spune că şi Guvernul, coaliţia de guvernare, a cuprins acest element, conform informaţiilor noastre, în bugetul pe anul 2017. De asemenea, o altă investiţie pentru care au fost alocate fonduri în acest an este Centura de ocolire a municipiului Târgu-Mureş.

Rep.: Ce alte amendamente au mai fost depuse de parlamentarii UDMR?

V.L.: Consider că suplimentarea posturilor non-clericale din judeţul Mureş cu aproximativ 35 de posturi care aparţin Consiliului Judeţean şi se vor finanţa prin Consiliul Judeţean, e un element care a fost solicitat de UDMR şi a fost susţinut de parlamentarii UDMR din tot Ardealul, de grupurile parlamentare de deputaţi şi senatori, şi este o posibilitate de a ajuta judeţul Mureş, cum de altfel şi propunerea de a suplimenta fondurile pentru drumurile judeţene, tot prin finanţare prin intermediul Consiliului Judeţean.

Rep.: Ce înseamnă posturi non-clericale?

V.L.: Posturile non-clericale se referă la oamenii care nu sunt preoţi şi care se ocupă de ajutorarea săracilor şi de diverse activităţi sociale. Ei sunt faţa umană a Bisericii…

A consemnat Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.