Reținuți pentru contrabandă cu țigări și spălare de bani Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 892 Vizualizări

Reținuți pentru contrabandă cu țigări și spălare de bani

 

88.800 ţigarete provenite din contrabandă, 61.877 lei şi 12.000 euro au fost descoperiţi şi ridicaţi în urma a 17 percheziţii domiciliare pe raza județelor Mureş şi Suceava, efectuate de către poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Tîrgu Mureş.

Poliţiştii mureşeni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul celor de la Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul de Ordine Publică şi a celor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Suceava, au efectuat, în ziua de 11 februarie, 17 percheziţii domiciliare, din care 15 pe raza județului Mureş şi 2 pe raza județului Suceava, la mai multe persoane bănuite de implicare în achiziţia şi comercializarea de ţigarete provenite din contrabandă.

De asemenea, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud s-a procedat la oprirea în trafic a unui autovehicul despre care existau indicii ce transporta ţigări de contrabandă de pe raza judeţului Suceava.

În urma cercetărilor efectuate s-a reţinut că, administratorul unei societati comerciale din județul Mureș, care desfășura activități economice pe raza judeţul Suceava, şi-a dezvoltat o rețea de comercializare țigarete de contrabandă provenite din Ucraina si Republica Moldova. Astfel, prin intermediul angajaților care se deplasau la punctele de lucru de pe raza judeţul Suceava, achiziționau din localitățile de frontieră astfel de produse, pe care ulterior le comercializau pe raza județului Mureș.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate şi a acţiunii de oprire în trafic au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării 88.800 ţigarete provenite din contrabandă, 61.877 lei şi 12.000 euro.

6 persoane au fost audiate în cauză, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş iar faţă de 3 dintre acestea a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior instanța de judecată dispunând măsura preventiva a controlului judiciar.

Cercetările continuă faţă de cei 3 bărbaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,contrabandă” şi ,,spălare de bani”.

La percheziţii au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş.

În cauză, s-a beneficiat de suportul specialiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Cercetările sunt coordonate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş, potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE