Sanda Pop și Andrei Petruț, o poveste de dragoste din mediul academic al UMF Târgu-Mureş Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1197 Vizualizări

Sanda Pop și Andrei Petruț, o poveste de dragoste din mediul academic al UMF Târgu-Mureş

Zilele Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș din decembrie 2016 au îmbinat într-un mod armonios cultura și arta cu medicina și farmacia. Seara dedicată Galei Festive a conținut o serie de momente tradiționale, iar gazdele evenimentului au fost Sanda Pop și Andrei Petruț, doi tineri frumoși și ambițioși care studiază la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF Târgu-Mureș și care formează un cuplu din anul 2013. Eleganți, distinși și cu un discurs foarte bine pregătit, Sanda și Andrei au strălucit pe scena Centrului de Evenimente RAB.
Pe plan profesional, Sanda este vicepreședintele Organizației Studențești de Medicină Dentară (OSMD), iar Andrei coordonează Departamentul Științific din cadrul aceleiași organizații și este reprezentantul studenților în Consiliul Facultății de Medicină Dentară. Cei doi se pregătesc intens pentru profesia frumoasă pe care și-au ales-o, iar dacă Sanda își dorește să se specializeze pe estetică dentară, Andrei se îndreaptă spre implantologie.
Pe plan personal, Sanda și Andrei trăiesc o frumoasă poveste de dragoste desprinsă din povești, iar în data de 23 octombrie 2016, Andrei a cerut-o pe Sanda în căsătorie la Roma, la Fontana di Trevi. Astăzi, de Valentine’s Day, am dorit să vă prezentăm povestea lor, care a început în sesiunea de iarnă, la Liga Studenților.

sanda si andrei 4Reporter: Studiați la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF Târgu-Mureș, faceți parte din conducerea aceleiași organizații studențești și împreună v-ați implicat în organizarea unor manifestări științifice și evenimente de marcă ale UMF Târgu-Mureș. Iar în decembrie 2016 v-am admirat la Gala UMF, unde ați prezentat un eveniment de nota 10. Așadar, aveți o mulțime de lucruri în comun. Povestiți-ne cum a început povestea voastră de dragoste.

Sanda Pop: Amândoi studiem la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF Târgu-Mureș, eu în anul șase și Andrei în anul cinci. Eu am studiat la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, profil uman, iar cu trei luni înainte de admitere am hotărât sa merg pe drumul stomatologiei, oscilând intre Cluj-Napoca și Târgu-Mureș. Se pare ca atât admiterea (la Târgu-Mureș, examenul s-a dat în anul respectiv doar din biologie), cât și întâlnirea sufletului pereche (în anul doi de facultate) m-au determinat să aleg UMF Târgu-Mureș. Andrei a studiat la Liceul Teoretic „O. C. Tăslăuanu” din Toplița. El a fost mai hotărât decât mine, știa cu mult timp înainte de terminarea liceului că își dorește să fie admis la Facultatea de Medicină Dentară.
Într-adevăr, atât eu cat și Andrei am fost foarte implicați în organizațiile studențești încă din anul I. Această coincidență ne-a și adus împreună. Mereu, când mă gândesc la cum a început relația noastră, îmi amintesc cu drag de Liga Studenților, pentru că acolo a început, de fapt, totul.
Îmi amintesc și acum ziua de 7 februarie 2013, când eu și Andrei ne-am văzut pentru prima dată. Era sesiunea de iarnă. Eu și colega mea de cameră, Mihalea, ne întorceam la cămin, iar când urcam scările ne-am întâlnit cu un băiat, Andrei, care m-a cucerit de la prima privire. Eu nu îl cunoșteam, însă colega mea l-a salutat și atunci am întrebat-o cum se numește. Spre seară, am coborât cu aceeași colegă la sediul Ligii Studenților, care era la parterul căminului. Acolo, surpriză: Andrei învăța la un birou. Am povestit cu Nucu, vicepreședintele Ligii Studenților, și Cătălin, președintele Ligii Studenților, însă din cauza emoțiilor, probabil, eu și Andrei nu am făcut cunoștință oficial. După ce am plecat de acolo, am primit cerere de prietenie pe Facebook din partea lui Andrei. Atunci mi-am dat seama că atracția era reciprocă. Ne întâlneam în fiecare săptămână la ședințele din cadrul LSTGM și OSMD, deoarece făceam parte din ambele organizații, dar și ca voluntari la diferite proiecte. Au fost momente foarte frumoase, cu fluturași în stomac, priviri care exprimau sentimente, pe care le simțeam la momentul respectiv. Amuzant este faptul ca eu îl întrebăm pe Nucu ce știe despre Andrei și ce fel de băiat este și aveam să aflu mai târziu că în aceeași perioadă și Andrei îl întreba pe Nucu despre mine. Pot spune că el a fost un fel de Cupidon pentru noi. Mai târziu, în luna mai, am stabilit cu mai mulți prieteni să mergem la film. Întâmplarea a făcut că filmul nu a mai fost rulat, așa că Andrei m-a invitat la o plimbare. De atunci ne-am întâlnit în fiecare seară, Andrei îmi aducea flori de fiecare dată și mă cucerea din ce în ce mai tare, iar în data de 9 mai am devenit oficial un cuplu. În timp ce scriam aceste rânduri, am retrăit fiecare clipă din povestea noastră, este foarte emoționant.

cupluRep.: Sunteți un cuplu model. Care considerați că sunt secretele unei relații reușite?
S.P.: Consider că pentru a avea o relație reușită, ambii parteneri trebuie să fie siguri că își doresc cu adevărat să fie în acea relație, sa iubească sincer și să fie dispuși să se dăruiască persoanei respective, din tot sufletul. De asemenea, sunt foarte importante respectul, înțelegerea partenerului și puterea de a accepta că trebuie să facem unele schimbări la noi, ceea ce este normal dacă gândim obiectiv, pentru că nu mai suntem singuri și oamenii sunt diferiți, trebuie să ajungem la un echilibru. Mai este o parte foarte importantă, din punctul meu de vedere: compatibilitatea sufletelor. Îți spun sincer că atunci când am început să ne întâlnim, eu mi-am imaginat viitorul alături de Andrei, deși între noi erau doar sentimentele de început: atracție fizică și fluturași în stomac. Timpul a dovedit că nu m-am înșelat. A fost singurul băiat alături de care m-am imaginat în ipostaza de soție și mamă.

sanda si andrei 6Rep.: Ce obiective aveți pe plan profesional?
S.P.: În ceea ce privește cariera, amândoi ne dorim din tot sufletul să fim medici buni, să fim mulțumiți de munca noastră și, mai ales, să avem pacienți mulțumiți. Andrei își dorește să se specializeze pe implantologie, iar eu îmi doresc să mă specializez pe estetică dentară sau orice ramură nechirurgicală. Am luat în considerare și posibilitatea de a face Rezidențiatul în străinătate, în urma practicii de vară pe care am făcut-o anul trecut, în Barcelona, și să ne întoarcem apoi pentru a practica în țară. sanda

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE