Home / Slider / Siguranța în școli, prioritatea poliției

Siguranța în școli, prioritatea poliției

 

Pe parcursul anului școlar 2015-2016, nu s-au comis fapte cu pericol social deosebit sau care să aibă urmări grave din punct de vedere al vieţii sau integrităţii corporale a elevilor. În judeţul Mureş, numărul infracțiunilor sesizate în zona adiacentă unităților de învățământ a scăzut, reducerea fiind de 12%, potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Mureș.

Siguranţa în şcoli reprezintă o prioritate pentru Poliţie, poliţiştii acordând sprijin de specialitate conducerilor unităţilor şcolare pentru asigurarea pazei în concordanţă cu prevederile legale în domeniu.

Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a cadrelor didactice, pe parcursul anului de învăţământ 2015-2016, poliţiştii au acţionat, alături de jandarmi, poliţişti locali și alte forțe.

Pe parcursul anului școlar 2015-2016, nu s-au comis fapte cu pericol social deosebit sau  care să aibă urmări grave din punct de vedere al vieţii sau integrităţii corporale a elevilor.

În cursul anului 2016 numărul infracțiunilor sesizate în zona adiacentă unităților de învățământ a scăzut. Astfel, în anul școlar 2015-2016 acestea s-au diminuat cu 12% faţă de anul de învăţământ precedent.

Din totalul de 44 de fapte de natură penală sesizate, în cursul anului 2016, 37 s-au petrecut în incinta unităţilor de învăţământ şi 7 în zona adiacentă acestora.

Fiecare unitate de învăţământ aflată în zona de competenţă a unităţilor de poliţie a fost inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, asigurându-se, totodată, supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor.

Poliţiştii de la rutieră s-au aflat în apropierea şcolilor amplasate pe artere de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă prezenţă a elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Omul din spatele halatului: Dr. Lucian Mărginean

Fondator al primului Centru de Excelență în Stroke din România, autor a numeroase intervenții de …