Home / Slider / Siguranța în școli, prioritatea poliției

Siguranța în școli, prioritatea poliției

 

Pe parcursul anului școlar 2015-2016, nu s-au comis fapte cu pericol social deosebit sau care să aibă urmări grave din punct de vedere al vieţii sau integrităţii corporale a elevilor. În judeţul Mureş, numărul infracțiunilor sesizate în zona adiacentă unităților de învățământ a scăzut, reducerea fiind de 12%, potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Mureș.

Siguranţa în şcoli reprezintă o prioritate pentru Poliţie, poliţiştii acordând sprijin de specialitate conducerilor unităţilor şcolare pentru asigurarea pazei în concordanţă cu prevederile legale în domeniu.

Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a cadrelor didactice, pe parcursul anului de învăţământ 2015-2016, poliţiştii au acţionat, alături de jandarmi, poliţişti locali și alte forțe.

Pe parcursul anului școlar 2015-2016, nu s-au comis fapte cu pericol social deosebit sau  care să aibă urmări grave din punct de vedere al vieţii sau integrităţii corporale a elevilor.

În cursul anului 2016 numărul infracțiunilor sesizate în zona adiacentă unităților de învățământ a scăzut. Astfel, în anul școlar 2015-2016 acestea s-au diminuat cu 12% faţă de anul de învăţământ precedent.

Din totalul de 44 de fapte de natură penală sesizate, în cursul anului 2016, 37 s-au petrecut în incinta unităţilor de învăţământ şi 7 în zona adiacentă acestora.

Fiecare unitate de învăţământ aflată în zona de competenţă a unităţilor de poliţie a fost inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, asigurându-se, totodată, supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor.

Poliţiştii de la rutieră s-au aflat în apropierea şcolilor amplasate pe artere de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă prezenţă a elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

EXCLUSIV! Terminal intermodal de transport rutier, feroviar și aerian propus în Mureș!

Reprezentanții Consiliului Județean Mureș au demarat, în data de 23 iulie 2021, o licitație estimată …