Home / Slider / Amenzi usturătoare și material lemnos confiscat

Amenzi usturătoare și material lemnos confiscat

 

Poliția are ca prioritate asigurarea integrităţii fondului forestier, acționând permanent pentru combaterea tăierilor ilegale de arbori şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos.

În anul 2016, în urma activităților desfășurate de polițiștii mureşeni, au fost confiscați peste 4.690 mc. de material lemnos și au fost aplicate aproape 740 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.009.330 de lei, potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Mureș.

Având în vedere implicaţiile deosebite asupra mediului înconjurător, ecosistemului şi asigurarea integrităţii fondului forestier a reprezentat permanent o prioritate de acțiune pentru poliţiştii mureşeni, care, prin structurile sale specializate, a desfășurat acțiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

În cursul anului 2016, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a desfăşurat 1741 de acţiuni, având ca principal scop limitarea tăierilor ilegale de arbori.

În cadrul acţiunilor desfășurate de poliţiştii mureşeni, au fost angrenați specialişti de la inspectoratele teritoriale de regim silvic şi de vânătoare, specialişti ai direcţiilor silvice, precum şi specialişti ai structurilor silvice private.

Polițiștii au desfășurat activități pentru combaterea tăierilor ilegale de arbori şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos.

În cursul anului 2016, la nivelul judeţului Mureş, polițiștii au confiscat 4.690,55 mc. de material lemnos și au aplicat 738 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.876.220 de lei.

Au fost primite 134 de apeluri prin S.N.U.A.U. 112 privind transporturi ilegale de materiale lemnoase. Dintre acestea, 25 au fost confirmate ca fiind ilegale, 24 de cazuri în care nu existau documente de însoţire şi un caz în care documentele nu erau completate corespunzător.

Activitățile desfășurate de poliţiştii mureşeni au fost concentrate pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO. Intenție: Salubrizarea străzilor din Târgu Mureș preluată de Primărie

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat joi, 4 martie, în cadrul unei conferințe …