Home / Sport / Campionii la futsal mai pierd un duel

Campionii la futsal mai pierd un duel

Distribuie

În partida din cadrul etapei a XVIII-a din Liga 1 de futsal, City’us Târgu-Mureș a pierdut marți seara întâlnirea disputată la Timișoara cu formația locală Informatica, scor 5-2 (3-1) în favoarea bănățenilor. Gazdele reușiseră în tur să scoată un punct și la Târgu-Mureș, când au încheiat la egalitate, scor 1-1. Pentru timișoreni au înscris Felipe (4 goluri) și Savio, în timp ce pentru mureșeni au punctat Simic (autogol în minutul 4) și  Bogdan Covaci (minutul 40).

Într-o reeditare a finalei de anul trecut, bănățenii și-au luat o parțială revanșă în această ediție și au urcat înaintea ultimelor patru etape a sezonului regulat pe locul secund, la 2 puncte de liderul United Galați.

De cealaltă parte, City’us, deși mai are o restanță de disputat, cu Autobergamo Deva pe teren propriu, ocupă locul 6, la 6 puncte de ocupanta poziției 5 Dunărea Călărași și cu doar 4 mai mult decât următoarea clasată, CSM Politehnica Iași. Pe aceasta din urmă ar urma s-o întâlnească și în „sferturile” Cupei României, în cazul în care mureșenii au trecut în „optimi” de mai modesta echipă Șoimii Șimand, din județul Arad (partida s-a disputat aseară, de la ora 20.00, la Arad).

Evoluție curajoasă a tinerilor, dar presărată de greșeli în apărare

În ciuda înfrângerii, evoluția băieților pregătiți de Cosmin Gherman și Lucian Nicușan a fost considerată una bună, ținând cont de loturile care s-au înfruntat pe parchetul sălii din Banat. S-au înfruntat pe de-o parte o multinațională spaniolo-sârbo-braziliană, cu un antrenor-jucător-universal, în timp ce de cealaltă parte, tinerii conduși în teren de mai experimentații Bogdan Covaci, Vlad Țipău și Mario Duque s-au străduit să facă față puternicei adversare. Acest lucru s-a reușit parțial, golurile primite venind în urma unor neatenții în apărare sau a unor execuții individuale ale bănățenilor. Mai mult, echipa mureșeană, cea mai titrată în futsalul românesc, se află în plină reconstrucție, încercând să promoveze jucători târgumureșeni tineri, pe un drum anevoios, de durată.

În etapa viitoare campionii vor sta, iar următoarele întâlniri din campionat le vor susține pe teren propriu, în 2 martie (restanța cu Autobergamo Deva) și 5 martie cu KSE Târgu-Secuiesc (în etapa a XX-a). Partida pe care o vor susține probabil în Cupa României cu CSM Politehnica Iași se va desfășura într-o singura manșă, în Sala Sporturilor din Iași, luni, 20 februarie. În această fază este calificată și echipa de ligă secundă Pro-Tineret Sighișoara, care va întâlni pe teren propriu formația de primă ligă FK Odorheiu Secuiesc, întâlnire care va avea loc duminică, 19 februarie, de la ora 18.30.

 

De asemenea, verificati

O nouă performanță internațională pentru dansatorul mureșean Rareș Cojoc

Distribuie Perechea de dansatori alcătuită din Rareș Cojoc și Andreea Matei, sportivi legitimați la cluburile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.