BC Mureș se califică în finala Cupei României BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 233 Vizualizări

BC Mureș se califică în finala Cupei României

Fără șanse de a mai prinde un loc în primele șase echipe ale Ligii Naționale de Baschet Masculin înaintea ultimei etape a sezonului regulat, BC Mureș Târgu-Mureș a reușit calificarea în finala Cupei României. Formația mureșeană a învins în Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu joi seara, campioana ultimei ediții a campionatului, CSM CSU Oradea, formație care a prins la limită ultimul loc în turneul play-off al primelor șase. În prima semifinală s-au întâlnit primele două clasate în clasamentul ediției Ligii Naționale, U-BT Cluj și Steaua CSM Eximbank București, câștigată cu 88-75 de clujeni, care vor fi adversarii mureșenilor în finala de vineri, 17 februarie, ora 19.00.

 

Victorie nu lipsită de emoții în „sferturi”, obținută pe finish

Deși aflată cu doar două puncte în clasament în fața gălățenilor, „tigrii” porneau drept favoriți în duelul cu echipa de la Dunăre. Mureșenii au câștigat partida de pe teren propriu din campionat cu 94-77, dar au cedat în tur cu 78-80 și între timp gălățenii au mai reușit câteva victorii surpriză, printre care cea cu echipa bihoreană, sau au cedat strâns cu echipe mult mai bine cotate.

În partida de la Sibiu, mureșenii au învins cu 85-75 (21-21, 19-19, 20-23, 25-12), au controlat în mare parte jocul, dar au încheiat la egalitate ambele sferturi ale primei reprize și s-au văzut conduși la ultima pauză. Pe parcursul primului sfert adversarii au condus doar cu 15-14 la intrarea în ultimele trei minute și au egalat în câteva rânduri, ultima dată la 21, scorul primului act. Sfertul secund a decurs aproape identic. BC Mureș a condus de această dată în permanență, dar diferența nu a fost mai mare de 6 puncte. La fel ca și în primul act, adversarii au egalat la final, de această dată la 40, prin Cătălin Vlaicu, un jucător trecut și pe la BC Mureș.

 

Emoții îndepărtate de un final bun

După pauza mare, BC Mureș s-a desprins din nou la 5 puncte, dar în următoarele două minute gălățenii au reușit 9 puncte consecutive. Mureșenii au reușit egalarea abia cu două minute și jumătate înaintea ultimei pauze, dar sfertul s-a încheiat în favoarea adversarilor, care s-au distanțat în ultimul minut la 7 puncte. Kalve a avut de două ori câte două libere, toate transformate și înaintea ultimului sfert era 63-60 în favoarea formației Phoenix. Gluma părea să se îngroașe pentru „tigri” în primele două minute ale ultimului sfert, când gălățenii și-au majorat avantajul. BC Mureș a revenit, a egalat la 67, după care a preluat conducerea cu un coș de 3 puncte reușit de Borșa, completat de alte 2 puncte ale lui Martinic. Mureșenii au păstrat ritmul și au reușit la final să mărească diferența la 10 puncte până la final. Cele mai multe puncte pentru elevii lui Szászgáspár Barnabás și George Trif le-a reușit Lamarcus Reed, cu 22, de puncte, cu 4 reușite de la distanță. De remarcat, pentru mureșeni au punctat toți cei 10 jucători care au intrat pe parchet: Kalve 18 (1×3), Martinic 16 (2), Borșa 9 (1), Markovic 5, Dapa 4, D. Andrei 4 (1), Lázár 4, Sánta 2, D. Popescu 1. Nu au fost folosiți Cioacătă și Engi.

De la Phoenix cel mai bun marcator a fost Bojovic, cu 20 puncte (2×3), urmat de Gugino 16 (4), Pesic 9 (1), Vlaicu 7, Petică, Brandon (1) și Guțoaia, toți câte 6 puncte, Miller 5 (1).

Toate sferturile câștigate în semifinală

Spre deosebire de jocul din „sferturi”, mureșenii au câștigat toate cele patru sferturi din semifinala cu CSM Oradea, încheiat 81-71 (17-14, 25-24, 19-17, 20-16), dar au fost momente în care bihorenii le-au dat emoții, reușind să întoarcă rezultatul. La intrarea în ultimul minut al sfertului doi scorul era 42-32 și BC Mureș avea și posesia. În loc de 12 puncte, două coșuri de 3 puncte reușite de Mirkovic și Pasalic au redus diferența la doar 4 puncte, iar la reluare orădenii au mai înscris 7 puncte consecutive, trecând la conducere. „Tigrii” au replicat însă și în a doua jumătate a sfertului aveau ei din nou 6 puncte avantaj. Ultimul act a fost bine gestionat și mureșenii s-au menținut în permanență la conducere, obținând o victorie spectaculoasă.

Au înscris: Martinic 19 puncte (2×3), Reed 14 (1), Kalve 11 (2), Lazar 10, Markovic 9 (3), Dapa 9 (2), Santa 4, D. Popescu 3 (1), D. Andrei 2.

De la CSM, cel mai eficient a fost Zeno, autor a 21 puncte (5), urmat de B. Țibîrnă, cu 11 (1)

Din campionatul regulat mai este de disputat săptămâna viitoare ultima etapă, dar cert este că BC Mureș va încheia tot pe locul 7, la fel ca și în ediția trecută, când au jucat apoi finala cu CSM Oradea, după ce au disputat și semifinala Cupei României.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE