Home / Sanatate / Ce probleme semnalează senzaţia de moleşeală permanentă

Ce probleme semnalează senzaţia de moleşeală permanentă

Distribuie

Te simţi obosită fără să găseşti vreo justificare pentru această stare de moleşeală? E foarte posibil să suferi de o deficienţă nutritivă, în special de vitamina D, avertizează specialiştii britanici, potrivit revistei CSID.
Slăbiciunea musculară, oboseala nejustificată, articulaţiile dureroase, somnolenţa în timpul zilei, scăderea în greutate şi setea excesivă pot fi semnale că organismul are nevoie de un aport mai mare de vitamina D.
În experimentul realizat de oamenii de ştiinţă din Marea Britanie, au fost analizate nivelurile de celule mitocondriale, responsabile cu furnizarea de energie corpului, înainte şi după administrarea de vitamina D în cazul participanţilor care acuzau stări de oboseală şi slăbiciune fizică, scrie CSID.
Astfel, experţii au descoperit că, pe măsură ce le era administrată vitamina D, cu atât creştea nivelul acestor celule mitocondriale, iar starea fizică a subiecţilor se îmbunătăţea vizibil.
O alternativă mult mai sănătoasă la suplimentele alimentare cu vitamina D este expunerea la soare pe o perioadă de cel puţin 15 minute sau alimentaţia bogată în peşte, în special de somon. Doza zilnică recomandată de vitamina D în cazul adulţilor este de 600 UI, echivalentul a 3 porţii de somon. Alte surse naturale de vitamina D sunt: lactatele, ouăle, soia, cerealele integrale, ciupercile şi portocalele.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.