Home / Sanatate / Un nou workshop al tinerilor chirurgi din Târgu-Mureș

Un nou workshop al tinerilor chirurgi din Târgu-Mureș

Societatea Studențească de Chirurgie din România (SSCR), filiala Târgu-Mureș, anunță că ediția cu numărul 36 a workshop-ului „Knots and Sutures: Noduri și Suturi” va avea loc în zilele de 25 și 26 februarie, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș.

SSCR a organizat pe tot parcursul anului trecut o serie de comunicări științifice, în domeniul chirurgiei generale, al obstetricii, dar și workshopurile „Knots and Sutures: Noduri și Suturi”, pe care tinerii chirurgi doresc să le organizeze și pe parcursul acestui an. Tematica primei ediții din 2017 cuprinde: măsuri de asepsie și antisepsie, instrumente chirurgicale de bază și folosirea lor, noduri chirurgicale, managementul plăgii, hemostaza, laparotomie și parietorafie, tipuri de suturi și pansamente și bandaje. De altfel, SSCR Târgu-Mureș urmărește în permanență descoperirea de noi membri interesați de implicarea în activitățile desfășurate.
Potrivit SSCR, workshop-ul are o componentă teoretică susținută de către echipa de studenți și organizatori sub forma unor prezentări ilustrate și o importantă componentă practică, constând în succesiuni de demonstraţii realizate de instructorul principal ale cărui indicaţii vor fi urmate pas cu pas de către cursanţi la mesele de lucru. La finalul cursului practic, participantii susțin un test practic de evaluare în urma căruia obțin un punctaj. Acest punctaj, deși important pentru organizatori pentru a testa eficacitatea cursului, este pur informativ și nu este trecut pe diploma de participare.
Societatea Studențească de Chirurgie din România, organizație non-guvernamentală, non-profit, a fost înființată în anul 2003 cu scopul de a dezvolta metode de pregatire practică a studenților din centrele universitare medicale prin intermediul evenimentelor științifice și a workshop-urilor organizate pe diverse teme. Atât workshop-uri Basic cât și Advanced, la care se adaugă alte stagii și training-uri specifice fiecarei filiale, sunt organizate din taxe de participare, sponsorizări și donații. În ultimii ani, SSCR a cunoscut un real interes în rândul studenților și tinerilor medici, cererea de pregătire depășind oferta. În acest sens, a fost crescut și diversificat numărul de workshop-uri și activitați de la an la an, având astfel posibilitatea instruirii mai multor participanți, traineri, medici de mâine.
Informații suplimentare se pot obține la adresa de e-mail: sscr.mures@gmail.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Premii pentru doctoranzii UMFST

Reprezentanții Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș …