Home / Sport / Victorie de palmares a popicarelor mureșene, calificare de puțin ratată

Victorie de palmares a popicarelor mureșene, calificare de puțin ratată

Distribuie

Întâlnirea retur din cadrul „sferturilor” Ligii Campionilor la popice feminin dintre Electromureș Romgaz Târgu-Mureș și campioana Croației KK Mlada Rijeka, disputată pe arena din Târgu-Mureș s-a încheiat cu victoria campioanelor României, dar calificarea în semifinale a obținut-o formația croată. Mureșencele au cedat în tur cu 2-6 în fața croatelor, care s-au impus cu un plus de 136 „bețe”, 3425-3289 la numărul de popice doborâte, 4-2 la puncte de meci și 15-9 la manșe câștigate. Pentru a obține calificarea aveau nevoie de o victorie la un scor superior, la victorii directe, dar și la numărul total de „bețe”. Calificarea a fost la îndemâna mureșencelor până la penultima manșă a ultimului schimb de două perechi. Electromureș Romgaz a câștigat la numărul total de popice doborâte cu 3302-3293, dar la punctele de meci a fost 5-3, câte trei jucătoare din ambele tabere reușind să câștige întâlnirea directă. Numărul de manșe câștigate a fost de 12-12, dar calificarea și acest scor a fost influențat în penultima manșă, când a fost decisă cea care mergea în semifinale.

Start echilibrat, rază de soare pentru mureșence

În primul schimb, echipa croată și-a trimis pe piste cele mai valoroase jucătoare. Cea mai bine cotată din echipa oaspete, Ana Jambrovic a avut o evoluție bună cu două manșe câștigate și un total de 575 p.d. A avut-o însă ca adversară pe Duka Tilda, care a obținut cel mai valoros rezultat al întrecerii, cu 589 p.d. și punctul pentru echipa sa. La cealaltă pereche însă, croata Marija Zver a reușit să se impună în trei din cele patru manșe în fața Alexandrinei Bornert, una fiind încheiată la egalitate. Croata a reușit în schimb cel mai valoros rezultat al echipei, cu 578 p.d., în timp ce mureșeanca a avut o evoluție sub așteptări, cu doar 517 „bețe”, după ce în Croația reușise în fața lui Jambrovic un 579. Calificarea se juca.

În schimbul doi, noi raze pentru mureșence

În al doilea schimb, Gyeresi Anna și Alina Suciu au obținut ambele punctul pentru echipă, cu o singuă manșă cedată și numărul de popice doborâte la totalul echipei era egal, 2216. Aniko a câștigat trei manșe cu Mirna Bosak, cu 565-553 la numărul de popice doborâte, iar Alina s-a impus în toate manșele cu Nika Grubisic, cu totaluri de 545-510 p.d. Era 3-1 la puncte de meci, egal la numărul de „bețe” și 9,5-6,5 la manșe. Calificarea se decidea la ultimele perechi. Trebuiau luate ambele puncte de meci, cu un singur popic în plus la total și calificarea era obținută. Pe piste au intrat Adela Ban și Doina Baciu, adversare fiind Ljiljana Peros și Iva Cindric. Prima manșă a fost dramatică. Ban a fost egalată la ultima lansare, iar Baciu a fost depășită la fel, cu doar doi popici. A doua manșă a fost mai puțin reușită pentru mureșence. Ambele au cedat la ultimele lansări, dar nimic nu era pierdut. Ambele aveau nevoie de victorii în următoarele ultime două manșe, iar diferența la totale era de doar 21 de popici. Adela a avut o manșă de excepție, recuperând cele 21 de popici, cu 150-129, dar eliminarea a venit din partea adversarei Doinei, care a reușit să învingă cu un singur popic la finalul manșei și avea punctul de meci asigurat, cu trei manșe câștigate. Ultima manșă în aceste condiții nu a mai contat. Doina Baciu a câștigat-o, dar Adela Ban nu a mai avut „motivație” și a ceadt la 6 popici, totodată punctul cu 1,5-2,5 la manșe, deși a avut 523-514 la total. O eliminare în extremis, mureșencele obținând astfel doar o victorie de palmares.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.