Share

Home / Sanatate / Asociaţia Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș lansează două noi proiecte

Asociaţia Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș lansează două noi proiecte

Președintele Asociaţiei Copiilor si Tinerilor Diabetici (ASCOTID) Mureș, Rodica Molnar, a anunțat că miercuri, 22 februarie, la ora 16.00, va avea loc, la Hotelul Continental din Târgu-Mureș, întâlnirea lunară a membrilor asociaţiei, în cadrul căreia va avea loc lansarea a două proiecte pentru anul 2017, dar și prezentări medicale.

În cadrul întâlnirii lunare, dr. Irina Muntean, medic primar diabet, nutriţie și boli metabolice, va vorbi despre noutățile prezentate în cadrul Conferinței Internaționale de Tehnologii Avansate în Diabet, care a avut loc la Paris. Medicul le va prezenta membrilor asociației, copii, tineri și părinți, tehnologiile avansate în diabet.
De asemenea, dr. Alina Grama, medic primar pediatru, va vorbi despre intoleranța la gluten sau boala celiacă, așa cum mai este cunoscută. Astfel, tinerii și părinții vor putea să pună întrebări cu privire la această boală și să afle informații importante.
Tot în cadrul întâlnirii vor fi determinate hemoglobinele glicozilate.
Anul trecut, ASCOTID Mureș a sărbătorit zece ani de activitate, iar Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a oferit asociației mureșene o Diplomă de Excelență pentru performanță. Tot în 2016, ASCOTID Mureș, în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş şi Colegiul Medicilor Mureş, a organizat „Diabforum – Forumul pacienţilor cu diabet”, un eveniment destinat atât pacienţilor cu diabet, cât şi medicilor, asistenţilor medicali, nutriţioniştilor și psihologilor, Rodica Molnar lansând celor prezenți rugămintea de a se gândi la ideea de a iniția un demers pentru scoaterea unei profesii sau unei noi specializări privind tratamentul copiilor insulinodependenți, deoarece este foarte greu să tratezi copii cu multiple nevoi. De asemenea, președintele ASCOTID Mureș a adus în discuție problema numărului mic de teste de automonitorizare la copii.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Zi de Zi angajează video-jurnalist şi redactor politică-administraţie

Cotidianul Zi de Zi din Târgu Mureş angajează: Video-jurnalist: Cerinţe: cunoştinţe minime/medii de filmare video …

Share
Share