Buckner, o doză de motivație pentru tinerii mureșeni Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 173 Vizualizări

Buckner, o doză de motivație pentru tinerii mureșeni

 

Fundația Buckner anunță rezultatele evenimentului “Doza de motivație”, susținut de Primăria Municipiului Târgu Mureș. Acțiunea este o premieră pentru acest oraș și a fost dedicat tinerilor din clasele liceale terminale și studenților, aflați într-un moment al vieții lor când aceștia sunt puși în fața unor decizii și alegeri în ceea ce privește viitorul lor, o carieră viitoare și o direcție de urmat. În contextul în care orientarea vocațională și consilierea pentru carieră a tinerilor este deficitară în societatea românească, dar nevoia generației tinere în acest sens este una reală și urgentă, evenimentul și-a propus să vină în întâmpinarea tinerilor care își doresc să se realizeze și să își împlinească visele cu privire la viitorul lor.

Timp de trei ore și jumătate participanții au avut ocazia să afle despre cât de important este să îți identifici filonul vocației tale, despre faptul că motivația te împinge spre performanță, că trebuie să existe un echilibru între ”Strategia de efort” și ”Strategia de entuziasm”, că munca și perseverența sunt necesare pentru a realiza ceva și că trebuie să se investească în dezvoltarea personală pe tot parcursul vieții.

„Doza de motivație” a generat interes în rândul liceenilor și studenților, astfel că au fost prezenți 102 de elevi de liceu și 94 de studenți. Printre participanți s-au numărat și 59 de cadre didactice și lucrători în învățământ, angajați din diverse domenii (medicină, asistență socială, psihologie, administrație publică, industrie) și chiar și antreprenori în domeniul IT, design și marketing.

”Am dorit ca prin acest eveniment să le insuflăm tinerilor din clasele liceale terminale și studenților, motivația de a ieși din rând, de a se dezvolta, de a-și atinge potențialul și de a-și folosi abilitățile pentru a produce schimbare pozitivă și creștere în jurul lor. Tinerii au o putere pe care nu întotdeauna și-o cunosc, și am vrut să îi încurajăm să o folosească spre binele lor”, a spus Dacian Moldovan, Președintele Fundației Buckner. Evenimentul a găzduit vorbitori de marcă din România și din Târgu Mureș: Prof. Dr. Suciu Horațiu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Andy Szekely – antreprenor, autor și speaker profesionist, pasionat de dezvoltare personală, persuasiune şi leadership, Sorin Popa – director al John Maxwell Team Romania, specialist în implementarea conceptelor de leadership transformational în activitatea zilnică și bine-cunoscutul artist Florin Mândru – Dudu. Fiecare vorbitor a punctat cel puțin un element al succesului lor personal ca inspirație pentru generația tânără, dornică de a se realiza:

Prof. Dr. Suciu Horațiu: “Ca să realizezi ceva trebuie să muncești mult, să crezi și să perseverezi.”

Andy Szekely: „Pentru a fi un lider de success și un performer de top trebuie să îți descoperi ikigai-ul. Ikigai în traducere liberă înseamnă motivul pentru care te trezești dimineață, simplu spus: vocația ta, vocea ta, să faci ceea ce îți place. Se poate afla prin 4 întrebări simple pe care vă recomand să începeți să vi le puneți – Ce mă pasionează? La ce mă pricep? Ce e important? Ce se cere? Întrebările par simple, dar au răspunsuri un pic mai complicate ce presupun niște căutări pe parcursul unor ani.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE