Home / Sanatate / Primăvara începe cu un cros pentru Spitalul Copiilor

Primăvara începe cu un cros pentru Spitalul Copiilor

Distribuie

Asociația „1 Leu” a inițiat, în urmă cu aproximativ doi ani, un proiect inedit ce își propune înființarea primului centru medical independent din România de oncologie și hematologie pediatrică. Spitalul va avea 50 de paturi, două săli de operație complet echipate, secție de radioterapie și secție de transplant medular. Oameni din întreaga țară s-au alăturat inițiativei și aleargă periodic pentru a contribui la construirea spitalului copiilor. Sâmbătă, 4 martie, la ora 10.00, se aleargă la Platoul Cornești din Târgu-Mureș.

În prezent, mai multe orașe din țară sunt implicate în proiectul www.1leu.org, devenit unul de tradiție, în care oamenii aleragă și donează bani pentru construcția primului spital independent unde vor fi tratați și vindecați copiii bolnavi de cancer. Se dorește ca suma necesară construirii spitalului să se adune în trei ani de zile.Până acum, s-au adunat peste 550.000 de lei.
„Începe primăvara, anotimpul renașterii! O primăvară pentru natură și una pentru suflet, în special pentru sufletul copiilor bolnavi de cancer, pentru care ne întâlnim lună de lună, în speranța strângerii sumei necesare construirii Spitalului Copiilor.
Fie că sunteți sportivi profesioniști sau amatori, va aștept și anul acesta, în prima sâmbătă a fiecărei luni, să alergăm împreună în scop caritabil. Pentru cei lipsiți de motivație, aceste întâlniri ale noastre să devină obișnuință și, de ce nu, un stil de viață sănătos. Vă invit la alergare, la mișcare, socializare și voie bună, la Platoul Cornești, sâmbătă, 4 martie, la ora 10.00”, a transmis Monica Moldovan, coordonatoarea proiectului din Târgu-Mureș.

Un spital dotat cu cele mai bune echipamente
Inițiatorii proiectului www.1leu.org și-au propus să ridice, alături de persoanele care se vor implica, de la zero acest spital, care să fie dotat cu cele mai bune echipamente și cele mai noi tehnologii și unde să profeseze cei mai buni specialiști, care să-i salveze pe copii.
„Dorim să ridicăm de la zero, împreună cu tine, un loc în care cei mai buni specialiști, dotați cu cele mai bune echipamente și cele mai noi tehnologii, să poată lupta cu cele mai bune arme pentru salvarea copiilor noștri. Noi credem că măsura unui popor nu este dată doar de acțiunea unor oameni puși să conducă. Ci de suma tuturor lucrurilor făcute de fiecare individ în parte. Și pentru asta avem nevoie de 80.000.000 lei. Pare mult la prima vedere, dar ar însemna ca fiecare român care trăiește în această țară să doneze un leu o dată la nouă luni sau patru lei în total, pentru că noi vrem să strângem acești bani în trei ani. Spitalul va fi deținut și operat de o fundație. Și, foarte important, ne dorim să construim acest centru fără a solicita sau primi vreun ban de la statul român, adică doar din donații și sponsorizări oferite de persoane fizice și juridice private, române sau străine, fonduri europene sau de alt gen. Dar nu bani publici românești. Ne dorim ca acest spital să fie construit de noi toți pentru copiii noștri”, au transmis inițiatorii proiectului.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.