Proiect pentru modernizarea drumului dintre cartierul 7 Noiembrie şi Centru Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1099 Vizualizări

Proiect pentru modernizarea drumului dintre cartierul 7 Noiembrie şi Centru

Consilierii locali ai municipiului Târgu-Mureş sunt invitaţi să decidă joi, 23 februarie, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, asupra aprobării indicatorilor tehnico-economici ai proiectului „Modernizare strada Revoluţiei – Republicii – Bulevardul 22 Decembrie 1989”.

Ce prevede proiectul

Proiectul a fost iniţiat de dr. Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureş, care a precizat că traseul alcătuit din strada Revoluţiei, strada Republicii şi Bulevardul 22 Decembrie 1989 este una dintre cele mai importante artere de circulaţie ale municipiului, acesta făcând legătura între Târgu-Mureş şi localităţile din nordul şi vestul României, Reghin, Bistriţa şi Topliţa. „Pe traseul în zona preconizată traficul rutier se desfăşoară pe două benzi de circulaţie în sensul de mers înspre Reghin şi pe o singură bandă de circulaţie în direcţia de mers spre centrul municipiului Târgu-Mureş, respectiv pe anumite porţiuni pe câte o singură bandă de circulaţie pe sens. Având în vedere că în zona respectivă funcţionează mai multe spaţii comerciale şi ţinând cont că ea este locuită, numărul de autovehicule care tranzitează este foarte mare. Terenul pe care se desfăşoară traseul străzilor se află în proprietatea Statului Român reprezentat prin Primăria municipiului Târgu-Mureş”, a precizat dr. Dorin Florea.

Studiul fezabilitate propus spre aprobare Consiliului Local Târgu-Mureş are o valoare totală de 17,23 milioane lei, inclusiv TVA, reprezentând 3,9 milioane euro, inclusiv TVA, iar străzile propuse pentru modernizarea sistemului rutier sunt următoarele: Revoluţiei (565 metri liniari), Republicii (415 metri liniari) şi 22 Decembrie 1989 (2.075 metri liniari). De asemenea, suprafaţa carosabilă ocupată de lucrare va fi de 48.867,6 metri pătraţi, iar suprafaţa trotuarelor va fi de 20.800 metri pătraţi. „Îmbrăcămintea din asfalt prezintă în unele locuri gropi, degradări şi crăpături. Pe anumite porţiuni îmbrăcămintea trotuarelor a fost schimbat recent în pavaj pietonal din beton, iar pe celelalte porţiuni trotuarele sunt din asfalt degradat. Scurgerea apelor este realizat prin guri de scurgere şi cămine de vizitare care se racordează la canalizarea pluvială a oraşului. Accesele la proprietăţi sunt amenajate cu borduri teşite respectiv borduri stradale îngropate. Pentru realizarea unei configuraţii rutiere care să permită desfăşurarea traficului în condiţii de continuitate, confort şi securitate se impune schimbarea îmbrăcăminţii de asfalt între Piaţa Trandafirilor şi ieşirea din municipiul Târgu Mureş, reparaţia trotuarelor şi schimbarea bordurilor şi amenajarea parcărilor la 90 de grade în zona Piaţa Republicii – partea dreaptă”, a subliniat primarul municipiului Târgu-Mureş.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE