Revista CSID a făcut o listă cu alimentele recomandate persoanelor cu probleme cardiace: pâine, cereale, biscuiţi, orez, paste şi legume bogate în amidon (cum ar fi mazărea, cartofii, porumbul, supă cremă de dovleac şi fasole). Aceste alimente sunt bogate în vitamine B, fier şi fibre. Ele sunt de asemenea scăzute în grăsimi şi colesterol. Alege alimente din cereale integrale (cum ar fi pâinea, cerealele, biscuiţii şi pastele) pentru cel puţin jumătate din aportul zilnic de cereale. Produsele din cereale furnizează fibre, vitamine, minerale şi carbohidraţi complecşi. Totuşi, consumul prea mare de cereale (în special rafinate) poate da naştere câştigului în greutate. Evită produsele coapte bogate în grăsimi, cum ar fi rulourile cu unt, biscuiţii cu brânză, cornurile şi sosurile cremă pentru paste.
Carne, păsări de curte, fructe de mare, mazăre uscată, linte, nuci, ouă – toate acestea sunt surse bune de proteine, vitamina B, fier şi alte vitamine şi minerale.
Etichetealimente cardiaci recomandari
Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:
Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri
Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor
”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”
Clean-up. Curajul Mădălinei
Povestea lui Mircea
Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri
De asemenea, verificati
Situația epidemiologică a județului Mureș
Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …