Culori care dezvoltă inteligenţa copiilor, stimulează creativitatea și întăresc sistemul imunitar Life style
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 425 Vizualizări

Culori care dezvoltă inteligenţa copiilor, stimulează creativitatea și întăresc sistemul imunitar

Hainele copilului vorbesc despre personalitatea lui, aşa că este important să alegi culori care să îi reflecte trăsăturile sau să îi stimuleze anumite calităţi, scrie One.ro. Dacă vrei să îl energizezi, poţi alege roşu sau portocaliu. Dacă, în schimb, cel mic are prea multă energie, optează mai degrabă pentru o nuanţă cu efect liniştitor, precum verdele pastel sau albastrul deschis.
De obicei, culoarea roz este asociată fetiţelor, iar albastrul băieţilor. Orice ai alege, limitează-te la o nuanţă sau două, pentru că altfel cei mici se vor simţi agresaţi de prea multă culoare. Optează pentru cele pastel, folosite în terapia cromatică pentru calm şi relaxare.
Albastrul este excelent în cazul copiilor anxioşi, cu un efect calmant asupra sistemului nervos, dar şi asupra durerilor, şi este cu atât mai eficient dacă este asociat cu câteva accente de portocaliu. Se pare că expunerea la portocaliu are un efect revitalizant, cu beneficii asupra funcţionării corecte a sistemului respirator. Rozul, de cealaltă parte, este simbolul feminităţii, de aceea multe mămici îl aleg pentru camera fetiţelor. Această culoare reduce comportamentul agresiv şi creează un mediu relaxant şi liniştit. Nuanţele pale de roz stimulează creativitatea, întăresc sistemul imunitar şi tratează insomniile cu succes.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE