Hotărârea privind reţeaua şcolară din Târgu-Mureş, notificată de Prefectură Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 424 Vizualizări

Hotărârea privind reţeaua şcolară din Târgu-Mureş, notificată de Prefectură

Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a declarat marţi, pentru Agerpres, că a notificat ultima Hotărâre a Consiliului Local Târgu-Mureş, adoptată în şedinţa extraordinară din data de 10 februarie, la care este ataşat un proiect al reţelei şcolare pe 2017-2018, în care figurează şi Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureş, pentru înfiinţarea căruia procurorii DNA au început urmărirea penală.
“Am notificat Hotărârea de Consiliu în care figurează acel proiect de reţea şcolară. În primul rând, a fost o şedinţă extraordinară şi nu s-a respectat termenul de 3 zile lucrătoare de la convocare până la şedinţă. Între punctele notificate se află şi Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş, dar şi alte motive juridice. Aştept lămuriri de le Primăria Târgu Mureş. Conform prevederilor legale, ei nu ar fi trebuit să adopte prin HCL acest proiect de reţea şcolară, acesta trebuia întocmit de către primărie şi trimis ISJ Mureş, cu solicitare de aviz, urmând ca după primirea avizului să adopte prin HCL reţeaua şcolară. Nu trebuie adoptat un proiect înainte. În plus, proiectul nu are la bază referatul de specialitate, deşi acesta este prevăzut în Legea Educaţiei Naţionale, care prevede că e nevoie de un raport argumentativ. Am notificat, aştept clarificări”, a declarat Lucian Goga.
Acesta a spus că termenul legal pentru notificarea unei hotărâri este de 6 luni, însă Primăria Târgu-Mureş a solicitat controlul de legalitate în 30 de zile.
“Am făcut-o azi fiindcă se poate reveni asupra acesteia în viitoarea şedinţă a Consiliului Local”, a precizat prefectul.
Şedinţa extraordinară a Consiliului Local municipal Târgu-Mureş a avut loc în data de 10 decembrie şi a fost convocată la iniţiativa a opt consilierii locali, şapte din partea UDMR şi unul din partea POL.
Hotărârea notificată cuprinde două articole: “Art.1. Se ia act de proiectul elaborat de către Direcţia Şcoli, înregistrat la ISJ Mureş cu nr. 1441 din data de 07.02.2017 privind propunerea de proiect de reţea şcolară a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din Municipiul Târgu-Mureş, pentru anul şcolar 2017-2018, în conformitate cu prevederile art. 22, lit. a) din OMENCS nr. 5777/2016, conform anexei nr.1,care face parte integrantă din prezenta hotărâre” şi Art.2. “Aprobarea reţelei şcolare va fi supusă aprobării Consiliului local municipal după emiterea avizului conform de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş”.
(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE