Share

Home / Cultură / ”Goana după fluturi”, spectacol cu și despre tineri, la Reghin

”Goana după fluturi”, spectacol cu și despre tineri, la Reghin

Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Local, Casa de Cultură a Tineretului “George Enescu” Reghin, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Luduş invită  publicul reghinean vineri, 24 februarie, ora 14:00  la Casa de Cultură a Tineretului ”George Enescu”  la reprezentația spectacolului ”Goana după fluturi” de Bogdan Amaru, în regia lui Emanuel Petran, actor la Teatrul Național din Cluj-Napoca. Comedia „Goana după fluturi”  a avut premiera în luna ianuarie la Luduș, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, desfășurându-se cu binecuvântarea IPS Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei.

Piesa dramaturgului Bogdan Amaru ”Goana după fluturi” pune  faţă în faţă două lumi,  a bogaţilor şi a săracilor, fiind  o pledoarie pentru dragostea simplă, trăită în condiţii modeste. Un tânăr doctorand în ştiinţele naturii, sărac, este îndrăgostit de o creatoare de modă dintr-o mahala bucureşteană. Însă, i se iveşte „oportunitatea” de a se căsători cu o fată frumoasă, fiica unui bogătaş care, de altfel, nu-l doreşte ca ginere. În final, acest plan eşuează, iar tănărul va descoperi adevărata fericire alături de cea care îl iubeşte cu adevărat.

”În goana după fericire, peronajele făuresc vise care se năruie sub asaltul unei realități în care nimeni nu e rău: doar interesele sunt divergente. ”Goana după fluturi” este o piesă despre și cu tineri frumoşi, despre frumusețea tinereții și zbuciumul maturizării,  o invitație de a iubi lumea, împodobind-o cu propriile visări.”, a precizat Emanuel Petran, regizorul spectacolului.

Spectacolul îi are în distribuție pe tinerii ludușeni  Ionuț Grec – Dorin,  Denisa Madac -Rodica, Andi Pal – Beatrice, Sebastian Ciobanu –  Farada, David Voșloban – Brustan, Vlad Grec –  pr. Ciprian, Maria Rusu – florăreasa și Darius Voșloban – Țâștiu. Intrarea la spectacol este liberă.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Spectacol de colinde la Reghin

Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară” din Reghin va găzdui duminică, 8 decembrie, începând cu …

Share
Share