Home / Reghin / Mărțișoare pentru ființa dragă confecționate manual de copii reghineni

Mărțișoare pentru ființa dragă confecționate manual de copii reghineni

Casa de Cultură a Tineretului ”George Enescu” din Reghin și-a deschis joi, 23 februarie porțile unui inedit ”Atelier de mărțișoare” coordonat de Aura Sântean, destinat celor care doresc să confecționeze un dar personalizat pentru cei dragi. Primii care a trecut pragul atelierului de mărțișorit au fost elevii clasei a IV-a A de la Școala Gimnmazială ”Alexandru Ceușianu” însoțiți de profesoara Simina Cota. Cei mici și-au pus talentul și imaginația în funcțiune astfel ca mărțișorul creat să aducă bucurie celui drag care îl va primi.

Suflet și iubire pentru cea mai dragă ființă

”Mulțumim Aurei Sântean și Casei de Cultura a Tineretului ”George Enescu” pentru acestă zi în care am pășit încet spre razele de soare ale primăverii. ”Atelierul de Mărțișoare” a fost o adevărată provocare și o oază de liniște pentru elevii mei, ei implicându-se cu drag în această activitate, mai ales că în aceste mărțișoare  pun suflet și iubire pentru cea mai dragă ființa, mama”, ne-a declarat profesoara Simina Cota.

Mărțișoare din pastă ceramică

1Coordonatoarea cursului, Aura Sântean are pasiunea muncii cu copii, lucru care s-a putut observa din modul cum a decurs prima zi de atelierului de mărțișorit după cum îi place ei să spună.”Am această pasiune de a lucra cu copiii, eu fiind și asistent social. Îmi place lucrul manual, și așa a venit ideea acestui atelier de mărțișorit. Prin astfel de activități copiilor li se dezvoltă capacitățile manuale  și sprirituale, având în vedere simbolul mărțișorului, semnificația acestuia, precum și abilitățile practice ale copiilor. Cei aproape 30 de copii au făcut mărțișoare din pastă ceramică, cu uscare la rece. Le-am dat copiilor o pastă să o modeleze, au tăiat forma cum au dorit ei, iar cu ajutorul șabloanelor și-au ales modelul dorit. Acestea se usucă timp de o zi, după care copiii revin a doua zi la atelier unde  le pictează, le aplică în lac iar la final le aplică  șnurul roșu”, a precizat Aura Sântean.

Citeste si:  Ortopedia din Târgu Mureș, din nou în actualitate

Cursul continuă vineri, când mărțișoarele începute  vor fi finalizate, urmând ca în cursul săptămânii viitoare, în zilele de luni și marți să vină  rândul unei alte clase pentru a confecționa mărțișoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Școală demolată și transformată în vilă turistică

Reprezentanții societății Keresd GuestHouse SRL, titulara proiectului „Demolare și reconstrucție școală și schimbare de destinație …