Home / Social / Președinții organizațiilor locale JCI se întâlnesc la Târgu-Mureș

Președinții organizațiilor locale JCI se întâlnesc la Târgu-Mureș

Organizația JCI Târgu-Mureș organizează începând de mâine, 24 februarie, până duminică, 26 februarie, la Târgu-Mureș, o serie de evenimente dedicate comunității mureșene. Primul mare eveniment al anului 2017 este întâlnirea anuală a președinților JCI din România, în cadrul căreia se vor planifica proiecte și activități pentru anul curent.

„În perioada 24-26 februarie, sunt așteptați la Târgu-Mureș toți președinții organizațiilor locale JCI din România, alături de conducerea națională JCI România și de vicepreședintele internațional responsabil de țara noastră, cu scopul de a planifica proiecte și activități pentru anul curent. Suntem mândri că avem ocazia să organizăm acest eveniment și să lucrăm alături de colegii noștri din țară pentru a dezvolta împreună proiecte de impact pentru comunitățile din care facem parte”, au precizat reprezentanții JCI Târgu-Mureș.

Atelier de orientare în carieră
Totodată, JCI Târgu-Mureș organizează mâine, 24 februarie, la ora 16.30, un atelier de orientare în carieră dedicat tinerilor din centrele de plasament, în cadrul căruia participanții vor putea viziona scurtmetrajul „Drumul spre succes”, își vor identifica punctele forte prin intermediul unor aplicații, vor lua parte la jocuri de rol și vor purta discuții pe marginea subiectelor abordate.
Cel mai nou proiect marca JCI Târgu-Mureș își propune să vină în sprijinul copiilor și tinerilor din centrele de plasament. Astfel, la atelierul de vineri vor fi prezenți 36 de copii între 14 și 19 de ani din centrele de plasament din Târgu-Mureș, care se pregătesc să intre pe piața muncii.
„Numărul copiilor instituționalizați prezintă un trend crescător în județul Mureș.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Mureș relatează în raportul său o creștere a ratei abandonului, ajungând la numărul de 86 copii abandonați pe an. De asemenea, același raport redă faptul că în anul 2015 un număr de 28 de tineri au ieșit din sistemul de protecție a copilului. La finalul aceluiași an alți 388 de copii au rămas în centrele de plasament ale DGASPC. Studiile realizate până în prezent de Comisia de Probleme Sociale și Drepturile Omului arată că o sursă importantă de infracţionalitate o reprezintă tinerii instituţionalizaţi, care după împlinirea vârstei de 18 ani ies din sistemul de protecţie de stat, neavând setul de capacități și deprinderi necesare integrării în societate. Studiile au relevat că preocupările din partea societății pentru integrarea lor în societate sunt foarte reduse. Copiii instituționalizați prezintă un risc foarte ridicat pentru o varietate foarte mare de probleme sociale și comportamentale”, au precizat reprezentanții JCI Târgu-Mureș.
Voluntarii JCI Târgu-Mureș vor îndruma tinerii, le vor da teste pentru identificarea punctelor forte, pentru a ști apoi ce meserie li s-ar potrivi cel mai bine.

„Împreună pentru comunitate”
Un alt eveniment important are loc sâmbătă. Organizația mureșeană invită reprezentanții ONG-urilor, universităților, autorităților locale și ai presei sâmbătă, 25 februarie, la hotelul Black Lord, începând cu ora 14.30, la masa rotundă „Împreună pentru comunitate”, organizată cu scopul de a facilita colaborarea între diversele entități implicate în dezvoltarea locală. Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului vor fi abordate următoarele teme: situația actuală a comunității și propuneri pentru dezvoltarea/creșterea economică; modalitatea prin care colaborarea entităților din comunitate contribuie la implementarea soluțiilor propuse, precum și cea prin care politica locală influențează sau ar putea influența strategiile naționale. De asemenea, se va discuta și despre acțiuni ale grupurilor de inițiativă care influențează politica economică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sistare de gaze naturale într-o localitate din Mureș

Delgaz Grid, companie de distribuție din cadrul Grupului german EON, este nevoită să sisteze temporar …