Home / Administratie / Primarul comunei Sângeorgiu de Mureş a primit la Bucureşti o nouă distincţie pentru sprijinirea activităţii culturale

Primarul comunei Sângeorgiu de Mureş a primit la Bucureşti o nouă distincţie pentru sprijinirea activităţii culturale

Marți, 22 februarie, primarului comunei Sângeorgiu de Mureș, ing. Sofalvi Szabolcs, i s-a conferit Diploma de excelență și Titlul de merit “Nicolae Sabău”- ediția 2016.

Distincția se acordă în semn de recunoștință și înalta apreciere acelor primari care contribuie la nivel local și național la sprijinirea, promovarea și păstrarea valorilor și civilizației tradiționale specifice satului românesc.

Selectarea comunelor și a primarilor demne să primească această distincție s-a făcut de către personalități din domeniul vieții culturale ale României și în organizarea Asociației  Comunelor din România. Premiul a fost înmânat primarului Sofalvi Szabolcs personal de către Nicolae Sabău, renumit cântăreț de muzică populară românească, în cadrul Sesiunii Adunării Generale a Asociației Comunelor din România care s-a desfășurat în perioada 19-22 februarie la București în Palatul Parlamentului precum și în alte locații.La această manifestare au participat peste 500 de primari de comune, dar și premierul României, președintele Senatului și al Camerei Deputaților, miniștri și secretari de stat din cadrul Guvernului.

“Mă simt onorat să fiu distins cu acest premiu și îl dedic tuturor asociațiilor culturale din comună, ansamblurilor de dansuri populare, cântăreților și persoanelor care contribuie în fiecare zi la îmbogățirea valorilor culturale. A fost un moment special să primesc acest premiu personal de la domnul Nicolae Sabău, care a  ajuns acum la frumoasa vârstă de 88 de ani și căruia pasiunea și dăruirea exemplară în interpretarea cântecului popular i-au adus prestigiul profesional și un loc privilegiat în galeria marilor artiști ai genului”, a declarat primarul Sofalvi Szabolcs.

Comuna Sângeorgiu de Mureș a primit anul trecut și titlul de “Sat cultural al României” pentru activitatea multiculturală exemplară pe care o desfășoară timp de mai mulți ani.

2

3

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ne îndreptăm spre o dorită normalitate? Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie.

În emisiunea de știri de marți seară difuzată de postul de televiziune B1TV, ministrul Sănătățiii, …