Reveniri spectaculoase, înfrângere la limită pentru BC Sirius Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 149 Vizualizări

Reveniri spectaculoase, înfrângere la limită pentru BC Sirius

În etapa a doua din cele șase ale turneului play-out al Ligii Naționale de Baschet Feminin, formația UPM BC Sirius Târgu-Mureș a cedat sâmbătă pe teren propriu în fața formației BCT Alexandria cu 75-77 (17-21, 13-18, 27-21, 18-17 ). Partida mai avea miză doar pentru teleormănence, care luptă cu Universitatea „Vasile Goldiș” ICIM Arad pentru poziția 7, pentru a evita întâlnirea cu liderul în prima fază eliminatorie. După ce în urmă cu două săptămâni mureșencele au reușit să învingă echipa din Alexandria în „sferturile” Cupei României, de această dată nu au mai avut nici forța, nici „motivația” pentru a repeta performanța. Un element care a influențat acest lucru a fost și absența uneia dintre principalele marcatoare ale echipei, Cherise Daniel, plecată în Ungaria, cu promisiunea că se va întoarce la toamnă. Ediția actuală nu mai prezintă niciun interes pentru ultimele două clasate, BC Sirius și Politehnica Național Iași, care nu mai au nici șanse matematice pentru a accede în faza următoare, dar nici grija retrogradării într-o ediție care a rezolvat din start acest lucru prin retragerea unor echipe. La acest lucru poate fi adăgat faptul că echipa mureșeană a evoluat practic fără pivot, ambele jucătoare vizate pentru acest post având evoluții modeste. În aceste condiții, oaspetele au dominat prima repriză, încercând desprinderea decisivă. Au reușit în primul sfert să se distanțeze la 8 puncte, dar Sirius a revenit până la doar 2. Sfertul secund a fost unul echilibrat, cu oaspetele reușind să-și mărească avantajul la peste 10 puncte, dar de fiecare dată mureșencele au replicat. La pauză teleormănencele aveau „doar” 9 puncte avantaj (30-39).
Reveniri repetate, dar cu o floare…
Revenite de la vestiar decise să evite emoțiile, oaspetele s-au distanțat în primele minute până la 16 puncte. De la jumătatea sfertului trei, Angel Robinson își anunța evoluția de excepție, luând deseori jocul pe cont propriu. Astfel, treptat, BC Sirius a redus handicapul, intrând la ultima pauză la un singur coș de 3 puncte distanță (57-60). Aceeași Robinson a reușit să reducă diferența la un singur punct în primul minut al ultimului sfert. Oaspetele au replicat și au reușit să se distanțeze din nou la 11 puncte în următoarele 3 minute. A urmat o nouă cursă de urmărire, cu aceeași Robinson în prim plan. Din păcate, „tirul” colegelor nu a fost bine reglat, dar în ultimele minute Lauren Gregory și-a mai revenit și a reușit și ea să înscrie 8 puncte, cu un coș de 3 puncte la intrarea în ultimul minut, care a dus scorul la 72-74 și altul, cu doar 11 secunde înainte de final, care a făcut 75-76. O fază contestată a fost cea de la intercepția lui Laudermill aproape de centrul terenului, care a fost considerat fault și oaspetele au beneficiat de două libere. A fost transformată doar una și mureșencele aveau șansa de a trimite meciuri în prelungiri, sau chiar de a obține victoria, în cazul unui coș de la distanță. Teleormănencele au apărat cu dinții acest avantaj și au încheiat cu o victorie la limită. BC Sirius nu a mai reușit să arunce la coș decât la limită, prin Robinson, din poziție dificilă. Americanca a reușit însă în acest joc un rezultat de excepție: 45 de puncte, deși cu un singur coș de 3 puncte, cu toate cele 12 libere transformate, 9 recuperări și 3 pase decisive. A urmat-o Gregory, cu 18 puncte (3×3), Alina Pop 6, Gal Emese 3 (1), Lovasz Izabella 2 și Meszaros Kata 1.
De la oaspete, principala marcatoare a fost Shanita Arnold, cu 24 puncte (4), urmată de Bartee 12, Rule 10 (2), Mullings 10.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE