Măsuri privind prevenirea îmbolnăvirii cu gripă aviară Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 211 Vizualizări

Măsuri privind prevenirea îmbolnăvirii cu gripă aviară

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș le-au transmis mureșenilor cu serie de recomandări cu privire la prevenirea îmbolnăvirii cu gripă aviară.
Spălatul des pe mâini, supravegherea copiilor și consumul de carne de pasăre, ouă şi produse din carne de pasăre numai din magazine autorizate sunt câteva dintre recomandările specialiștilor. „Spălaţi-vă cât mai des pe mâini cu apă şi săpun, mai ales după contactul cu păsări; în lipsa apei şi a săpunului se şterg mâinile cu alcool sanitar. Nu manipulaţi păsări moarte. Supravegheaţi copiii, nu-i lăsaţi să se joace cu păsări moarte sau bolnave. Cumpăraţi carne de pasăre, ouă şi produse din carne de pasăre numai din magazine autorizate. Anuntaţi medicul veterinar de orice caz de îmbolnăvire sau moarte la păsări. Acordaţi tot sprijinul personalului sanitar şi autorităţilor veterinare”, au recomandat specialiștii DSP Mureș.
Cum preparăm hrana
În ceea ce privește prepararea hranei, medicii au transmis următoarele recomandări. „Separaţi carnea crudă de cea prelucrată termic sau de alimentele care sunt gata preparate. Nu folosiţi acelaşi cuţit sau instrument de tăiat pentru a pregăti carnea crudă şi alimentele care sunt gata preparate. Spălaţi–vă pe mâini înainte, între şi după operaţiile de manipulare a alimentelor crude şi a celor prelucrate termic. Nu puneţi carnea prelucrată termic pe aceeaşi farfurie sau suprafaţă pe care a fost aşezată înainte de a fi prelucrată termic. Carnea de pasăre, inclusiv ouăle, trebuie prelucrate termic timp îndelungat la temperatură corespunzătoare, deoarece virusurile gripale sunt distruse prin prelucrare termică la mai mult de 70 grade Celsius. Înainte de a manipula şi prelucra termic ouăle, spălaţi-le cu apă şi săpun, iar dupã aceea spălaţi-vă pe mâini tot cu apă şi săpun. Nu folosiţi ouă fierte moi sau crude în alimente care nu vor fi prelucrate termic. După manipularea păsărilor sau ouălelor crude, spălaţi-vă pe mâini şi spălaţi toate suprafeţele şi instrumentele folosite, atent, cu apă şi săpun”, au mai precizat medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE