Home / Agricultura / Subvenţiile pentru fermieri, în grafic

Subvenţiile pentru fermieri, în grafic

Distribuie

Ministrului Agriculturii, Petre Daea, a efectuat vineri, 24 februarie, o vizită în județul Mureș, printre punctele vizitate numărându-se Direcția Agricolă Mureș şi Serele Dalin de lângă Reghin. De asemenea, Petre Daea a fost prezent la lucrările Adunării Generale a Federației Naționale a Crescătorilor de Bovine din România. ”În misiunea mea pe care o am la nivelul Ministerului Agriculturii doresc să intru cât mai des în contact cu realitatea. Vizita din județul Mureș mi-a prilejuit întâlnirea cu Federația Națională a Crescătorilor de Bovine, nu înainte de a face o vizită la sediul Direcției Agricole și la o fermă legumicolă din zona Reghin. Am constatat lucruri bune, că programul pe legume are aderență în teritoriu și am putut vedea preocupările fermierilor pentru acest mecanism de sprijin pe care noi l-am lansat, prin care dăm de la bugetul de stat celor cu 1.000 de metri pătraţi 3.000 de euro în așa fel încât să aducem la un echilibru balanța comercială pe acest sector”, a precizat Petre Daea.

Subvenții la timp

În cadrul conferinței de presă organizată cu prilejul vizitei în județul Mureș, ministrul Agriculturii a punctat procupările ministerului pe care îl conduce în ce privește sprijinul financiar acordat fermierilor. ”De la începutul activității mele am spus-o foarte clar că voi veni în fața presei doar atunci când am ceva să transmit. Am folosit și acest prilej să transmit că există preocupare, programele se desfășoară, bugetul de stat a fost construit pe baza programului, a etapelor de derulare, termene de execuție, surse bugetare astfel încât ele să devină o realitate. Avem de asemenea programul care ne aduce speranța că în România lucrurile vor fi altfel ca până acum, acela de a stimula creșterea suinelor, a porcului gras în așa fel încât să scoatem din situația grea crescătorii de suine, și să putem asigura creșterea efectivelor de animale. Obiectivul nostru principal pe care l-am atins este acela de a da subvențiile la timp. Este pentru prima dată când în România se dă subvenția în luna februarie. Suntem în situația de a transfera direct banii în conturile fermierilor pe data de 28 februarie, lucru care s-a întâmplat cu cinci zile mai devreme, pe data de 23 februarie. Până joi seara au fost prelucrate documente pentru 460.000 de fermieri, din cei aproape 700.000. Asta înseamnă că în următoarele zile vom procesa toate datele în așa fel încât fermierii în luna martie să beneficieze de sumele care li se cuvin pentru ajutorul de stat național tranzitoriu. În agricultură lucrările se fac la timp, o zi întârziată nu mai poate fi recuperată, o lucrare care nu ai făcut-o azi s-ar putea ca mâine să nu o mai faci, sau să o faci degeaba. Noi nu putem să lăsăm lucrurile așa, motiv pentru care am purces organizatoric și am promovat Hotărârile de Guvern în așa fel încât acest sprijin să vină la timp”, a menționat ministrul Agriculturii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cosmin Podar pe podium

Distribuie Reșița a găzduit un eveniment important în acest sfârșit de săptămână, Finala Campionatului naţional …