Victorie clară a handbalistelor cu „lanterna” Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 271 Vizualizări

Victorie clară a handbalistelor cu „lanterna”

În etapa a XVII-a a Diviziei A la handbal feminin, Sport Club Mureșul Târgu-Mureș a învins duminică după masă pe teren propriu cu scorul de 36-26 (14-11) formația arădeană Crișul Chișineu-Criș. După trei înfrângeri consecutive, mureșencele nu au avut probleme în fața ultimei clasate, care a obținut un singur punct în 13 meciuri. Cum era de așteptat, ureșencele au controlat jocul din primul până în ultimul minut. Cu toate acestea echipa mureșeană a avut o evoluție sub potențialul său, partida fiind presărată cu numeroase greșeli individuale. Acest lucru a permis oaspetelor să se apropie în câteva rânduri, cu serii de câte trei sau patru goluri. Gazdele și-au asigurat încă din start un avantaj de trei goluri, iar la jumătatea reprizei acesta a fost mărit la 5 goluri (9-4). După 10-4, au urmat o serie de atacuri ratate, cu șuturi în barele porții, pe lângă sau peste poartă, greșeli tehnice individuale, sau pase greșite la ieșirile pe contraatac. Astfel, în minutul 27 diferența era de doar patru goluri (12-8), minut în care s-a dictat prima eliminare de două minute, cea sancționată fiind jucătoarea gazdelor, Andreea Serediuc. În inferioritate și cu un 7 metri împotrivă, Andreea Petruneac a apărat și Cosmina DeOliveira a înscris pe contaatac. S-a ajuns la 14-9, dar mureșencele au mai primit două goluri în ultimul minut. Era un semnal de alarmă, care cerea mai multă concentrare.

Debut furtunos de repriză, final liniștit

În primele patru minute de la reluare s-au înscris nu mai puțin de 7 goluri, cu un parțial 5-2 pentru mureșence, care s-au desprins la 19-13. Avantajul s-a mărit treptat, ajungând la 10 goluri la jumătatea reprizei. Dacă în prima repriză s-a dictat doar eliminarea amintită, partea a doua s-a disputat mai mult cu cel puțin o jucătoare din cele 12 care a stat pe bancă pentru două minute, deseori ambele echipe evoluând în doar cinci jucătoare. Au urmat din nou minute în care mureșencele au comis greșeli în serie și oaspetele s-au apropiat la doar 6 goluri (29-23), dar fără a periclita victoria Mureșului. Alb-albastrele au forțat din nou, au reușit o serie de cinci goluri și s-a ajuns la 34-23. Ultimele două minute le-au jucat din nou în inferioritate, la eliminarea aceleiași Serediuc, dar și în aceste condiții au mai punctat de două ori, primind însă alte 3 goluri. După această victorie, SC Mureșul rămâne pe locul 4, dar se apropie la 6 puncte de Universiatea Reșița, care are un meci în plus și a cedat surprinzător la Extrem Baia Mare, echipă aflată pe locul 7. Mureșencele vor evolua în etapa viitoare pe terenul formației Dacia Mioveni.

Formația aliniată de SC Mureșul, la care au evoluat toate jucătoarele din lot, mai puțin antrenoarea-jucătoare Georgeta Bucin: Petruneac (Andrada Grosu)- DeOliveira (8 goluri), Alina Moloci 7, Serediuc 5, Carola Stângu 4, Anca Manole 3, Tabita Rad 3, Sorana Burnete 2, Denisa Farcaș 2, Zsigmond Kriszta 1, Adriana Șuta 1, Bab Timea.

De la oaspete cea mai bună marcatoare a fost Roxana Boldor, cu 12 goluri, urmată de Priscila Lucușa, cu 5 și Adriana Inoan 4.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE