Acord Rotary – BVB pentru educaţie financiară şi antreprenorială Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 342 Vizualizări

Acord Rotary – BVB pentru educaţie financiară şi antreprenorială

Guvernatorul Rotary International District 2241 România şi Republica Moldova, Mircea Solovăstru, şi Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, au semnat marţi, 28 februarie, în capitală, un acord de colaborare pentru promovarea educaţiei financiare şi antreprenoriale.

Mircea Solovăstru, mandat sub semnul educaţiei

Potrivit prevederilor din acordul de cooperare, în acest an Bursa de Valori Bucureşti va organiza o serie de seminarii educaţionale şi întâlniri alături de Clubul Rotary, în cadrul cărora BVB va prezenta membrilor Clubului Rotary activitatea, proiectele şi programele sale. Aceasta implică organizarea de seminarii educaţionale „Fluent in Finanţe” în ţară, precum şi proiectul pilot educaţional „Invest Quest”, care va fi organizat la Bucureşti în perioada 29 martie – 26 aprilie 2017.

„Mandatul de Guvernator Rotary 2016 – 2017 stă sub semnul educaţiei. Încă de la preluarea mandatului, din iulie 2016, am încurajat cluburile din cadrul District 2241 România şi Republica Moldova să pună accentul pe educaţie, indiferent de vârstă sau de pregătirea celor care beneficiază de programele noastre. În această linie se înscrie şi colaborarea pe care o avem acum cu Bursa de Valori Bucureşti prin care îi încurajăm pe tineri, dar şi pe rotarienii din alte domenii de activitate decât cel al pieţei de capital, să descopere un subiect poate prea puţin promovat în societatea românească. Prin implementarea proiectului vom avea ocazia să punem la dispoziţia pieţei de capital oameni noi ce îşi pot aprofunda cunoştinţele şi care pot deveni viitori profesionişti din ringul bursei”, a declarat Mircea Solovăstru.

BVB, sprijin pentru alte iniţiative similare

Importanţa parteneriatului a fost subliniată şi de reprezentanţii Bursei de Valori Bucureşti, care şi-au arătat deschiderea pentru încurajarea iniţiativelor antreprenoriale în România. „Încurajăm şi alte organizaţii, asociaţii şi chiar companii să urmeze paşii Clubului Rotary şi să îşi susţină membrii şi angajaţii prin participarea la cursuri gratuite de educaţie financiară şi piaţa de capital. Împreună, avem o şansă mai mare de reuşită”, a punctat Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.

„Programul pe care l-am elaborat a fost proiectat pentru cooperarea în cadrul reţelei rafinate a membrilor Clubului Rotary România. Se bazează pe iniţiativele strategice derulate de BVB pentru investitori, intermediari financiari profesionişti şi antreprenori şi serveşte obiectivului nostru de a crea grupuri de competenţe, abilităţi şi cunoştinţe. Suntem mândri că această nouă linie originală a serviciilor BVB va fi implementată în parteneriat cu una dintre cele mai renumite organizaţii internaţionale non-guvernamentale”, a afirmat Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti.

Seminarii „Invest Quest”

„Invest Quest” va consta în cinci întâlniri, fiecare de aproximativ două ore, în care vor fi dezbătute subiecte legate de educaţie antreprenorială şi investiţii financiare, printre speakerii proiectului urmând să se regăsească Cristian Logofătu (director financiar, Bittnet Systems), Cosmin Mălureanu (director general, Ascendia), Adrian Mitroi (CFA, MBA, lector universitar), Sergiu Neguţ (Business Angel) şi Dan Rusu (analist financiar senior, Banca Transilvania).

Seminariile „Invest Quest” vor gratuite (numărul de locuri la fiecare modul este limitat la 50) şi vor avea loc după următorul calendar: Modulul 1 – „Banii fac lumea să se învârtă” (29 martie, ora 19.00), Modulul 2 – „Când antreprenorii şi investiţiile se întâlnesc” (5 aprilie, ora 19.00), Modulul 3 – „Lumea investiţiilor” (12 aprilie, ora 19.00), Modulul 4 – „Cum se scrie o poveste de succes la Bursa de Valori Bucureşti?” (19 aprilie, ora 19.00) şi Modulul 5 – „Cum să-ţi vinzi ideea şi cum să-ţi planifici viitorul?” (26 aprilie, ora 19.00).

Competiţie de tranzacţionare virtuală

De asemenea, adiţional modulelor educaţionale o competiţie de tranzacţionare virtuală demonstrativă se va derula în perioada 5 aprilie – 31 mai, cu scopul de a oferi participanţilor o experienţă similară celei de a tranzacţiona real pe platforma de tranzacţionare Arena-XT a BVB. Înscrierea la seminar este condiţionată de participarea la minimum două module educaţionale, iar câştigător va fi concurentul care va obţine cel mai bun randament pentru un portofoliu virtual de 20.000 de lei, urmând ca premiul de 5.000 de lei să fie oferit de Clubul Rotary.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE