Home / Administratie / Amenzi pentru folosirea depozitului ilegal de deşeuri

Amenzi pentru folosirea depozitului ilegal de deşeuri

Comisarul-şef al Comisariatului Judeţean Mureş al Gărzii Naţionale de Mediu, Mate Janos, a anunţat luni, 26 februarie, că începând din anul 2014, instituţia a aplicat amenzi contravenţionale de peste 465.000 lei şi a formulat trei plângeri penale împotriva unui operator de salubritate şi a Primăriei Târgu-Mureş, pentru constituirea unui depozit ilegal de deşeuri, informează Agerpres.
“Pentru problemele depistate în ultimii ani la depozitul ilegal de deşeuri din Târgu-Mureş au fost aplicate în total 8 sancţiuni contravenţionale la operatorul de salubrizare în valoare totală de 290.000 lei şi alte patru sancţiuni la Primăria Târgu-Mureş, de 175.000 lei. Din 2014 încoace au fost depuse trei plângeri penale, două împotriva operatorului de salubritate şi una împotriva Primăriei. Toate plângerile depuse la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş au primit soluţii de neîncepere a urmării penale. Două soluţii au fost contestate şi respinse definitiv, a treia contestaţie împotriva ordonanţei procurorului e în curs. Plângerile au fost depuse pentru posibilă poluare, afectarea calităţii apelor – la toate s-a primit NUP, motivul fiind că nu există o parte vătămată, conform definiţiei din Codul de procedură penală. Mai multe comisariate din ţară au întâmpinat aceeaşi problemă. Competenţa noastră se opreşte la faza de sesizare penală, mai departe nu avem competenţe”, a arătat Mate Janos, citat de site-ul www.agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Primăria Sighișoara dorește preluarea în subordine a două entități de învățământ

Conducerea Primăriei municipiului Sighișoara a transmis, în urma ședinței Consiliului Local din data de 30 …