Balul Primăverii Liberale, la ediție jubiliară Orașe
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1132 Vizualizări

Balul Primăverii Liberale, la ediție jubiliară

Membrii și simpatizanți ai mișcării liberale din Reghin au marcat vineri, 24 februarie, o nouă ediție a Balului Primăverii Liberale, eveniment ajuns în acest an la ediția cu numărul 10.

Împlinim 10 ani de bal, o tradiție care merită ținută în continuare. Nu voi ține niciun fel de discurs politic, vreau să amintesc faptul că facem parte dintr-un partid, o umbrelă cum îi spun eu. Umbrela este lăsată de la Brătieni, și depinde de noi cât de mare facem umbrela asta, și în primul rând cât de bine o ținem sus, pentru că, e brațul nostru care va trebui să muncească, sunt ideile noastre care trebuie să se regăsească pe viitor”, a precizat Iulius Făgărășan, președinte PNL Reghin.

Apel la unitate

B bal pnlLa rândul său, senatorul Cristian Chirteș a punctat importanța perioadei următoare în ce privește consolidarea partidului. ”Am avut o ședință cu domnii primari, o ședință cu cărțile pe masă, și credeți-mă, pe mulți i-aș lua să-i duc la București să le explic acelor domni care i-au hotărâri peste noi, că lucrurile nu stau chiar așa. Eu cred că viitoarea provocare a celor care vor candida, într-o serie de alegeri la nivel intern, va fi până la urmă mesajul către aleșii locali, către primari și către cetățeni. Ce s-a întâmplat la ultimele alegeri a fost o lecție pe care, sper ca șefii noștri mai mari de la București să o fi învățat. Totul depinde de noi. Din această sală aproximativ 50 de oameni vor pleca la București pe 17 iunie să ne alegem președintele, respectiv conducerea centrală a partidului. Dacă vom fi uniți, vom avea un cuvânt greu de spus. Ceea ce vă cer tuturor este să luați mandate fiecare în organizațiile care le aveți. Peste o săptămână încep alegerile interne la nivelul organizațiilor locale, vă cer multă implicare, să aduceți oameni noi în partid, dar să nu-i uităm pe cei vechi”, a spus senatorul Cristian Chirteș.

CASETA 1 bal pnlSunt o fire optimistă, sper ca tot ce înseamnă for conducător și factor politic de nivel îmalt să ajungă la un consens. Să se așeze la masă și să vadă care sunt prioritățile statului, țării, și ale oamenilor, pentru că noi oamenii suntem statul, să vedem ce putem face pentru noi ca să mergem mai departe ca societate într-o perioadă destul de tulbure din punct de vedere poltic, geostrategic și din toate punctele de vedere.”

Claudiu Bândilă, profesor, consilier local

CASETA 2 bal pnlAvem o speranță, în special în urma evenimentelor ce s-au întâmplat în săptămânile trecute la nivel național, că Parlamentul și Guvernul nu vor fi lăsate de capul lor, să facă chiar ceea ce vor. Au într-adevăr legitimitate să conducă, dar să o facă în limita bunului simț și a decenței. Să sperăm că va fi bine. În noiembrie 2016 am fost dezamăgită de tineri că nu au ieșit la vot, dar între timp mi-am schimbat părerea, după evenimentele petrecute în ultimul timp. Tinerii au conștientizat că nu au făcut bine ce au făcut prin neprezentarea la vot, și să sperăm că această lecție va fi de bun augur.”

Melania Branea, profesor

CASETA 3 bal pnlTrebuie să avem grijă ca mișcarea liberală să nu se piardă, să avem grijă la congresul din iunie al partidului pe cine, dar mai ales cum alegem. Acesta trebuie ales democratic, să fie ales de către membrii din toată țara. Cel puțin eu cred că liberalii vor avea la nivel de țară un cuvânt important de spus, asta în cazul în care se respectă democrația.”

Zaharie Șular, primarul comunei Vătava

CASETA 4 bal pnlMă simt mai încrezătoare în viitor, deoarece pentru prima dată am o speranță că se va întâmpla ceva bun cu noi românii. Spun asta având la bază trezirea spiritului românesc, lucru care în sfârșit s-a întâmplat. Cred că și la nivel local cât și la nivel central trebuie să încetăm a mai sta pe margine, de a mai cârcoti, și trebuie să ne implicăm, pentru a putea realiza ceva. Nu este suficient doar să stăm și să fim nemulțumiți. Pentru a face ca lucrurile să meargă mai bine e nevoie urgent de o debirocratizare și să fie angajați oameni pe merit și nu pe alte criterii, cumetrii, nepotisme sau coloratură politică. Cei care sunt buni să fie unde le este locul.”

Mirela Moldovan, expert contabil

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE