Home / Agricultura / Cooperativa Șăulița Miheș, sub tutela Federației Naționale

Cooperativa Șăulița Miheș, sub tutela Federației Naționale

Distribuie

Membrii Federației Naționale a Crescătorilor de Bovine din România au decis în cadrul Adunării Generale de vineri, 24 febriaerie, găzduită de Palatul Administrativ din Târgu-Mureș, primirea de noi membri, respectiv excluderea asociațiilor care nu și-au îndeplinit obligațiile statutare.

Printre cei care au aderat în cadrul Federației se numără Asociația Crescătorilor de Bovine din Neamț, respectiv două cooperative agricole, Șăulița Miheș din județul Mureș și Bovis Alba Transilvania din Alba Iulia. ”Cooperativa are o activitate de opt luni, cu o relație de colectare a laptelui de la 1.250 de fermieri din șase comune. Avantajul mare este că prețul este unul bun, iar cei care lucrează cu cooperativa sunt mulțumiți, oferind un preț normal pe lapte. Suntem în lucru pentru un proiect de un milion de euro pentru achiziția de utilaje agricole. Membrii fondatori ai cooperativei sunt tineri, majoritatea se ocupă cu vaci de lapte. Sunt cinci membri fondatori, cu o suprafață 528 de hectare. Am rămas surprins cât de ușor se poate face un proiect prin cooperativă, iar pentru anul viitor s-ar putea să dezvoltăm și partea de procesare. La început am fost nesigur, legislația nu se prea cunoștea, și nimeni nu înțelegea. Au fost modificate niște acte legislative și de atunci lucrurile au început să meargă bine”, a precizat Iacob Boca, reprezentantul Cooperativei Agricole Șăulița Miheș.

În ce privește Cooperativa Ovis Alba Transilvania din Alba Iulia, aceasta a fost înființată în anul 2012, iar din toamna anului trecut a început și partea de vânzare a laptelui. Cooperativa este formată în prezent din șase fermieri, care lucrează o suprafață de 800 de hectare, cu un efectiv de 800 de capete de bovine. Producția zilnică este undeva la 7.500 de litri pe zi, iar cifra de afaceri pe două luni de zile, noiembrie-decembrie a fost de 200.000 lei.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Controversă a profesorilor catolici: „Avem sau nu liber de Paște?”. Ligia Deca: „Școala nu vă poate limita acest drept”

Distribuie Ministrul Educației din România, Ligia Deca, a efectuat joi, 28 martie, o vizită de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.