Home / Administratie / Dorin Florea, scrisoare către Teodor Meleşcanu

Dorin Florea, scrisoare către Teodor Meleşcanu

Distribuie

Primarul din Târgu-Mureş, Dorin Florea, a anunţat marţi că i-a trimis o scrisoare ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, care s-a arătat preocupat de situaţia unor comunităţi româneşti din Ungaria, prin care îl îndeamnă să se preocupe şi de situaţia românilor din satul Băcel, judeţul Covasna, care trăiesc „în condiţii medievale”.
„Am urmărit cu interes declaraţiile dumneavoastră cu privire la problemele cu care se confruntă o comunitate de români din Ungaria. Sunt lucruri cunoscute, nespuse de multă vreme. Vă recomand să analizaţi o chestiune mult mai la îndemână cu privire la situaţia din comuna Chichiş, satul Băcel, judeţul Covasna, unde românii trăiesc în condiţii greu de imaginat. Această localitate se află la 15 kilometri de Braşov, 12 km de Sfântu Gheorghe şi la numai 2 km de un drum naţional”, a arătat Dorin Florea, solicitând o analiză a situaţiei din această localitate şi, eventual, cuprinderea comunei Chichiş într-un program de investiţii.
Edilul din Târgu-Mureş, care susţine că bunicul său a fost primar în acea localitate înainte de anii ’20, a precizat că spre deosebire de restul comunei Chichiş, „unde majoritatea cetăţenilor sunt de etnie maghiară, comună care rivalizează cu Bulevardul Victoriei”, satul Băcel nu a fost prins în niciun program de finanţare, condiţiile de aici fiind „medievale”.
„Să nu credeţi că acest demers îl fac doar acum, pentru prima dată! Din anul 2004 am trimis nenumărate adrese Guvernelor României, miniştrilor şi prefecţilor care ar fi putut solicita o analiză serioasă în legătură cu cele arătate de mine, pentru că românii de acolo trăiesc în condiţii de neimaginat, medievale aş putea spune, localitatea Băcel nefiind beneficiara niciunui program local, regional, guvernamental sau european. Responsabilitatea se află la administraţia judeţului Covasna. Stimate domnule ministru, este o obligaţie de suflet şi din acest motiv vă scriu şi dumneavoastră. Bunicul meu a fost primul primar al acestei aşezări înfiinţate în anul 1920, după Marea Unire. Această comună a fost prosperă până când a fost transformată în sat şi afiliată comunei Chichiş, doar pe baza unor simple calcule ale regimurilor de după anii ’50”, a subliniat Dorin Florea.
Reacţia primarului din Târgu-Mureş a venit pe fondul declaraţiilor ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, de la Budapesta, potrivit căruia în Ungaria există o comunitate de români ce se confruntă cu probleme foarte reale de supravieţuire, unele dintre ele, privind funcţionarea şcolilor sau existenţa unui ziar românesc.

Sursa: (www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevi de nota 10! Vezi lista cu copiii mureșeni calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Informatică

Distribuie S-a publicat lista cu elevii mureșeni care s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei …

1 comentariu

  1. De ce reclami pe altii?

    Ieri am stat 2 ore in primarie pentru ca nu va mergea aplicatia de calculatoare.
    Si angajatele zicea ca stau ca maimutele in geam!
    frumoasa atitudine

    Puneti mana si faceti treaba aici nu la altii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.