Home / Sport / Handbalistele Active 7 egalează liderul

Handbalistele Active 7 egalează liderul

Distribuie

Echipa feminină de handbal Active 7 Târgu Mureș a câștigat ambele partide disputate în cadrul celui de-al treilea turneu din cadrul campionatul harghitean, disputat la sfârșitul săptămânii în sala LPS „Szász Adalbert” din Târgu-Mureș. Mureșencele sunt acceptate într-unul din puținele județe din România care mai dispută un campionat județean de handbal, unul dintre cele care nu au o asemenea competiție fiind și județul Mureș. Active7 este câștigătoarea ultimei ediții, iar în cea actuală, după 5 meciuri, 6 etape, ocupa locul secund, cu patru victorii și o înfrângere, după SZNKK Odorheiu Secuiesc, formație care a câștigat toate cele cinci întâlniri disputate. În prima etapă echipa antrenată de Kulcsár Ladislau a învins cu scorul de 30-28 (12-12) echipa din Zetea, clasată pe locul 3, la egalitate de puncte cu mureșencele. Întâlnirea a avut o primă repriză foarte echilibrată, în care s-a mers cap la cap până la jumătatea ei. Active7 a reușit să se desprindă apoi la două goluri, dar s-a văzut egalată înainte de pauză.

Partea doua a fost dominată de gazde, dar oaspetele au revenit atunci când s-au văzut conduse cu 4 goluri, reușind să mențină echilibrul până la final. Mureșencele s-au impus la două goluri, dar se mențineau pe locul secund înaintea celei de-a doua etape de la Târgu-Mureș. Echipa din Odorheiu Secuiesc a câștigat întâlnirea cu echipa din Cristuru Secuiesc cu 42-33 și se menținea pe prima poziție. În ultimul meci al etapei a VII-a, Felcsik Ciucul de Sus a învins cu 25-7 a doua echipă din Odorheiu Secuiesc, Banyai.

 

Etapa care a adus urcarea mureșencelor

Rezultatele etapei a VIII-a au adus mureșencele la egalitate cu liderul. În primul meci al etapei Vlăhița a câștigat cu 28-22 partida cu Felcsik, iar cea din Zetea a învins a doua echipă a Odorheiului cu 35-10. Etapa a încheiat-o partida Active 7-Cristuru Secuiesc. Mureșencele au pornit decise să obțină o victorie lipsită de emoții. Au reușit acest lucru în prima repriză, încheiată 19-12. Repriza secundă a fost însă una mult mai săracă în realizări și harghitencele s-au apropiat treptat, reducând diferența până la două goluri. Active 7 s-a mobilizat și s-a desprins din nou, a învins cu 28-23 și a egalat la puncte liderul, care a stat în această etapă.

Meciul „cheie” pentru mureșence a fost cel cu echipa din Zetea, localitate unde hadbalul se află la loc de cinste, în care funcționează un centru de junioare.

Pentru mureșence au evoluat: Babo Melinda, Zsok Gyöngyver (portari), Biro Zita, Ana Maria Moldovan, Andreea Iuga, Veronica Ormenișan, Renata Rău, Kozma Tünde, Erzsébet Vasilescu, Marie Dreger, Teodora Bucur.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Jucător venit din Mexic la o echipă mureșeană

Distribuie Echipa ACS Academica Transilvania Târgu Mureș a primit în vestiar un nou jucător venit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.