Handbalistele Active 7 egalează liderul Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 363 Vizualizări

Handbalistele Active 7 egalează liderul

Echipa feminină de handbal Active 7 Târgu Mureș a câștigat ambele partide disputate în cadrul celui de-al treilea turneu din cadrul campionatul harghitean, disputat la sfârșitul săptămânii în sala LPS „Szász Adalbert” din Târgu-Mureș. Mureșencele sunt acceptate într-unul din puținele județe din România care mai dispută un campionat județean de handbal, unul dintre cele care nu au o asemenea competiție fiind și județul Mureș. Active7 este câștigătoarea ultimei ediții, iar în cea actuală, după 5 meciuri, 6 etape, ocupa locul secund, cu patru victorii și o înfrângere, după SZNKK Odorheiu Secuiesc, formație care a câștigat toate cele cinci întâlniri disputate. În prima etapă echipa antrenată de Kulcsár Ladislau a învins cu scorul de 30-28 (12-12) echipa din Zetea, clasată pe locul 3, la egalitate de puncte cu mureșencele. Întâlnirea a avut o primă repriză foarte echilibrată, în care s-a mers cap la cap până la jumătatea ei. Active7 a reușit să se desprindă apoi la două goluri, dar s-a văzut egalată înainte de pauză.

Partea doua a fost dominată de gazde, dar oaspetele au revenit atunci când s-au văzut conduse cu 4 goluri, reușind să mențină echilibrul până la final. Mureșencele s-au impus la două goluri, dar se mențineau pe locul secund înaintea celei de-a doua etape de la Târgu-Mureș. Echipa din Odorheiu Secuiesc a câștigat întâlnirea cu echipa din Cristuru Secuiesc cu 42-33 și se menținea pe prima poziție. În ultimul meci al etapei a VII-a, Felcsik Ciucul de Sus a învins cu 25-7 a doua echipă din Odorheiu Secuiesc, Banyai.

 

Etapa care a adus urcarea mureșencelor

Rezultatele etapei a VIII-a au adus mureșencele la egalitate cu liderul. În primul meci al etapei Vlăhița a câștigat cu 28-22 partida cu Felcsik, iar cea din Zetea a învins a doua echipă a Odorheiului cu 35-10. Etapa a încheiat-o partida Active 7-Cristuru Secuiesc. Mureșencele au pornit decise să obțină o victorie lipsită de emoții. Au reușit acest lucru în prima repriză, încheiată 19-12. Repriza secundă a fost însă una mult mai săracă în realizări și harghitencele s-au apropiat treptat, reducând diferența până la două goluri. Active 7 s-a mobilizat și s-a desprins din nou, a învins cu 28-23 și a egalat la puncte liderul, care a stat în această etapă.

Meciul „cheie” pentru mureșence a fost cel cu echipa din Zetea, localitate unde hadbalul se află la loc de cinste, în care funcționează un centru de junioare.

Pentru mureșence au evoluat: Babo Melinda, Zsok Gyöngyver (portari), Biro Zita, Ana Maria Moldovan, Andreea Iuga, Veronica Ormenișan, Renata Rău, Kozma Tünde, Erzsébet Vasilescu, Marie Dreger, Teodora Bucur.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE