Home / Slider / ISU Horea, înaintări în grad înainte de termen

ISU Horea, înaintări în grad înainte de termen

Distribuie

 

Cu ocazia împlinirii a 84 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România, pompierii mureșeni au organizat „Ziua Porţilor Deschise”, atât la sediul inspectoratului din municipiul Tg. Mureș, str. Horea nr. 28, cât şi la sediile subunităţilor din judeţ – Reghin, Sighișoara, Târnăveni și Sărmașu, mâine, 28 februarie a.c., între orele 10.00-14.00.

Cu această ocazie, vizitatorilor le-au fost prezentate mijloacele de primă intervenţie în caz de situaţii de protecţie civilă şi modul de folosire a acestora. De asemenea, au beneficiat de informaţii privind riscurile potenţial generatoare de situaţii de urgenţă de la nivelul judeţului, regulile de comportare în situaţii de urgenţă, principalele cauze de incendiu şi modul de prevenire, importanţa educaţiei antiincendiu în familie, dar şi necesitatea supravegheri permanente a copiilor. Pe timpul acestor activităţi, cadrele Inspecţiei de Prevenire au distribuit pliante, flyere, stickere cu mesajele campaniilor naţionale R.I.S.C. – „Siguranţa nu este un joc de noroc” şi „Nu tremur la cutremur”.

”Dacă la începuturile existenței sale protecția civilă era, mai degrabă, un mecanism de protejare a populației în principal împotriva atacurilor aeriene, astzăi, angajații unității noastre sunt alături de cetățeni în cele mai diferite situații, de la salvarea vieții oamenilor și a bunurilor acestora, până la înlăturarea efectelor unor fenomene naturale periculoase cum sunt furtunile, inundațiile, canicula, zăpezile, cutremurele și poluările accidentale.

Mereu prezent unde datoria i-a cerut-o, personalul ISU Horea al județului Mureș, rezultat prin fuzionarea la 15 decembrie 2004 a Comandamentului Protecției Civile  cu Corpul Pompierilor Militari, a demonstrat profesionalism și devotament în intervențiile desfășurate în condiții de risc, pentru prevenirea pierderilor de vieți, diminuarea pagubelor, protecția mediului și asigurarea securității cetățenilor județului Mureș, și nu numai.

Sunt convins că și pe viitor, întregul personal al ISU Horea al județului Mureș își va îndeplini datoria în spiritul respectului față de cetățean, dovedind dăruire și o bună pregătire profesională în toate situațiile dificile. Cu prilejul acestei aniversări, vă urez succes în îndeplinirea nobilelor și importantelor misiuni ce ne revin, sănătate și prosperitate dvs. și  familiilor dvs.! La mulți ani” a declarat șef general de brigadă dr. ing. Dorin Oltean.

Înaintări în grad înainte de termen

Alocuțiunea a fost urmată de aplicarea Ordinului  ministrului afacerilor interne și Ordinului inspectorului șef prin care ofițeri și subofițeri din cadrul inspectoratului, care s-au distins prin modul profesionist de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă, au fost înaintați în gradul militar următor înainte de termen, astfel:

  • în gradul de maior – căpitanul FENDRIHAN IONEL-FLORIN;
  • în gradul de căpitan – locotenentul ILIEȘ DANIELA-VERONICA;
  • în gradul de plutonier adjutant șef – plutonierul adjutant CĂLUGĂR IACOB;
  • în gradul de plutonier adjutant – plutonierul major DOGARIU AVRAM;
  • în gradul de plutonier adjutant – plutonierul major MATHE – KISS IOSIF;
  • în gradul de plutonier adjutant – plutonierul major SZOKE IOAN;
  • în gradul de plutonier adjutant – plutonierul major VODĂ ȘTEFAN.

Au fost înmânate diplome de excelență domnilor col. (r) Kovacs Endre și col. (r) Jinga Sandu pentru merite deosebite și aportul la dezvoltarea Protecției civile.

Premergător acestei sărbători la nivelul inspectoratului s-au organizat și întreceri sportive între subunități, iar câștigătorii au fost premiați cu cupe și diplome după cum urmează:

Minifotbal:

  • Locul I – Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș,
  • Locul II – Detașamentul de Pompieri Reghin,
  • Locul III – Secția de Pompieri Târnăveni.

Crosul Protecției Civile:

  • Locul I – Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș,
  • Locul II – Detașamentul de Pompieri Sighișoara,
  • Locul III – Detașamentul de Pompieri Reghin.

Clasamentul general

  • Locul I – Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș,
  • Locul II – Detașamentul de Pompieri Reghin,Dorin Oltean, inspector șef al ISU Horea Mureș.

Felicitări cu ocazia momentului festiv au fost rostite și de Sorin Virgil Savu, director cancelarie Instituția Prefectului Mureș, col. Ștefan Măican, Serviciul Județean de Protecție Internă Mureș, comisar șef Bogdan Machedon, șeful Serviciului Județean Anticorupție Mureș, Alexandru Cîmpean, vicepreședinte Consiliul Județean Mureș, Locotenent colonel Tiberiu Adrian Filipaş, inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureș, colonel Dorel Demian – şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Mureş, colonel Ioan Mocan, Comandant Direcția Județeană de Informații Mureș,  colonel Valentin Stroe, al Brigăzii 6 Operații speciale ‘Mihai Viteazul’, Tîrgu Mureș.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dorin Florea, întâlnire consultativă cu Horațiu Suciu? Ce a spus fostul primar

Distribuie Fostul primar al municipiului Târgu Mureș în perioada 2000-2020, Dorin Florea, a afirmat miercuri, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.