Home / Slider / Te dai pe net? Evită situațiile neplăcute

Te dai pe net? Evită situațiile neplăcute

 

În cursul lunii februarie, s-au desfăşurat şi continuă să se desfășoare diverse activităţi în cadrul Campaniei „ÎN SIGURANŢĂ ONLINE!”, cu atât mai mult cu cât în 7 februarie a fost marcată Ziua internaţională a siguranţei pe internet în peste 100 de ţări, cu scopul de a promova utilizarea internetului într-un mod sigur, mai ales de către copii şi adolescenţi.  În Mureş, ziua a fost marcată printr-o întâlnire la Asociaţia Surzilor, unde peste 70 de persoane care folosesc foarte mult acest mod de comunicare au fost prezente, discuţiile fiind urmărite online şi de alte filiale din ţară.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  abordează acest subiect important şi totuşi insuficient cunoscut în special în cadrul unor întâlniri cu elevii, şi nu numai. Prin lucru pe grupe, discuţii libere sau vizionare de clipuri  educative, încercăm să aducem un plus de informare pe câteva subiecte: care sunt avantajele/dezavantajele internetului/reţelelor de socializare? Ce informaţii/fotografii nu ar trebui să postăm online? de ce? Ce setări de siguranţă putem folosi pe reţelele de socializare (Facebook)? Ce pericole pot apărea pe internet şi cum reacţionez?” precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, Andreea Pop.

Ce ne sfătuiesc polițiștii mureșeni

Polițiștii mureșeni din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, reamintesc persoanelor mai puţin „avansate” într-ale socializării online, câteva opţiuni la îndemână pentru e preveni situaţiile neplăcute pe reţelele de socializare:

  • Postează precaut datele cu caracter personal !
  • Acceptă cereri de prietenie de la cunoscuţi sau cel puţin vizualizează înainte profilul persoanei căreia îi dai accept!
  • Alege cu grijă cine poate vedea postările tale!
  • Poţi bloca accesul unor persoane la pagina ta!
  • Poţi şterge o persoană din lista de prieteni, dacă te deranjează sau îţi formezi o impresie proastă despre ea şi comportamentul ei;
  • Conversaţiile private poartă-le în privat!
  • Postează cu grijă comentarii, în special persoanelor puţin cunoscute!
  • Nu uita! În spatele unor profiluri prietenoase, se pot ascunde intenţii periculoase!
  • Discută cu ceilalţi despre aceste lucruri, ajută-i să înveţe să fie în siguranţă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Primul denunț la DNA făcut de primarul Soós Zoltán

Cotidianul Zi de Zi a intrat, prin intermediul unor surse, în posesia unei copii a …