Copii și părinți în vizită la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 2211 Vizualizări

Copii și părinți în vizită la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”

Luni, 27 februarie a început înscrierea copiilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2017-2018. Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din cartierul Unirii a organizat Ziua Porților Deschise miercuri, 1 martie, între orele 10.00 și 12.00. Astfel, copiii și părinții au avut ocazia să viziteze școala, să cunoască învățătoarele și colegii mai mari, fiind, de asemenea, angrenați în diverse activități împreună cu elevi din clasele primare ale gimnaziului. Copii au participat împreună cu elevii școlii la activități dedicate zilei de 1 martie.

Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”

Copiii, încântați de sala de sport, biblotecă și sala profesorală

„Părinții și copiii au vizitat școala, fiind însoțiți de cadre didactice din școală. Copiii au fost încântați de sala de sport unde tocmai se desfășurau activități sportive distractive și de biblioteca școlii, unde au identificat povești cunoscute din grădiniță, pornind de la imaginile care le-au fost arătate de doamna bibliotecară”, mi-a povestit Olga Atomei, directorul Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”.

Olga Atomei le-a prezentat copiilor și părinților inclusiv Sala profesorală, unde le-a arătat copiilor cum arată un catalog și cum sunt trecute calificativele sau notele. „Pentru clasa pregătitoare vom avea 3 clase la secția română și o clasă la secția maghiară”, a precizat directorul Școlii Gimnaziale.

IMG_4086

Centru de evaluare psihosomatică la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”

Școala Gimnazială „Cuza” este și centru de evaluare psihosomatică a copiilor care împlinesc șase în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017. Lista cu centrele de evaluare psihosomatică din județul Mureș o găsiți pe site-ul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș. (link)

„La începutul au fost mai puțini părinți, dar, acum, au început să vină din ce în ce mai mulți. S-au aglomerat un pic programările, dar pe săptămâna viitoare nu sunt, deocamdată, atât de mulți. Practic, evaluarea psihosomatică a copiilor am început-o din 23 februarie. Părintele trebuie să se programeze la secretariatul școlii, apoi vine cu copilul la comisia de evaluare. Bineînțeles, vom verifica dacă se încadrează în această perioadă, pentru că noi evaluăm doar copiii născuți în perioada 1 septembrie – 31 decembrie. Toată evaluarea copilului se desfășoară cu părintele de față”, mi-a spus psihologul Kislaki Imola.

„Copilașii, până acum, s-au descurcat, nu au fost probleme. Am păstrat un timp acceptabil, luând în calcul și ritmul fiecărui copil. Evaluarea durează 40-50 de minute. Suntem înțelegători cu copiii, pentru că este o situație important pentru ei, le spunem că ne vom juca și totul se desfășoară sub formă de joc”, a adăugat Kislaki Imola.

Apoi, mi-a explicat, de ce este importantă evaluarea psihosomatică a elevilor, dincolo de obținerea unei hârtii care să completeze dosarul. „Copilul dacă nu îndeplinește condițiile de dezvoltare pentru vârsta de șase ani, atunci, bineînțeles, va veni la școală și va avea greutăți. Nu doar el, și familia și școala. Este în interesul copilului. Noi întotdeauna luăm în considerare binele copilului și dacă vedem că din punct de vedere psihosomatic nu este pregătit pentru școală, atunci e mai bines ă mai treacă un pic de timp. În perioada aceasta copilul acumulează foarte ușor și poate să recupereze foarte mult, dacă este amânat și va mai rămâne un an la grădiniță, în cazul în care nu este dezvoltat”.

Nagy Krisztina, din Ceuașu de Câmpie, a venit cu fetița ei, Noémi, care acum are cinci ani și jumătate, la Școala Gimnazială „Cuza”, pentru evaluarea psihosomatică, deoarece Noémi va împlini șase ani, abia în luna septembrie. „Suntem programați de ora 12.00 și sperăm să ne descurcăm”, mi-a spus Nagy Krisztina, adăugând că nu ține neapărat ca Noémi să înceapă școala anul acesta. „Dacă doamna psiholog ne spune că e bine, aduci vom începe. Doamna educatoare de la grădinița din Ceuașu de Câpie ne-a propus să venim să vedem dacă putem să să începem școala”.

Întâlnire cu învățătoarele

Raul și Rareș au fost la grădiniță în Sântana de Mureș, dar mama lor, cu care am vorbit în timp ce complete cererea de înscriere la secretariatul școlii își dorește ca copii să studieze la Gimnaziul „Cuza”. „Sunt gemeni, împlinesc șase ani în luna martie. Consider că e o școală mai bună. Cunosc educatoarele într-o oarecare măsură și să sperăm că am făcut cea mai bună alegere”, mi-a spus Dana Călușer.

Tot astăzi, după-masa, de la ora 15.30, conducerea școlii a organizat și o întâlnire a părinților cu învățătoarele car vor prelua clasele pregătitoare din anul școlar 2017-2018.

IMG_4100

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE