FOTO, VIDEO. Proiect pilot pentru învăţământul rural mureşean: catalog electronic la Şcoala din Râciu Invatamant
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 941 Vizualizări

FOTO, VIDEO. Proiect pilot pentru învăţământul rural mureşean: catalog electronic la Şcoala din Râciu

Dascălii Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Şincai” din comuna Râciu vor utiliza, în viitorul apropiat, un program informatic care le va permite să ţină online evidenţa notelor, a mediilor şi a absenţelor înregistrate de elevi. Proiectul catalogului electronic se constituie într-o premieră pentru şcolile din mediul rural din judeţul Mureş, iar iniţiatorii acestuia speră ca rezultatele să confirme aşteptările.

31 de tablete, pentru clasele I-VIII

Proiectul a fost iniţiat de consilierul local Ciprian Belean, extrem de interesat pentru asigurarea unui învăţământ de calitate în localitatea care l-a dat Culturii Române pe Vasile Conţiu. „Proiectul constă în introducerea în Şcoala din Râciu a unor tablete care sperăm ca în timp să ia locul vechiului catalog. Practic, este un proiect unic la nivel de comună. Sperăm să aibă succes. Tabletele sunt în număr de 31, pentru toate cadrele didactice care predau la clasele I-VIII, şi au fost donate de firma REEA din Târgu-Mureş, căreia îi mulţumim pe această cale pentru sprijin. Se va merge în paralel şi cu catalogul clasic, şi cu catalogul online”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, consilierul local Ciprian Belean.

112

Părinţii, notificaţi în timp real

În prezent, dascălii sunt pregătiţi în utilizarea corectă a tabletelor, cu ajutorul cărora notele şi absenţele vor putea fi încărcate într-o bază de date. „Suntem la etapa de modernizare, adică mergem în paralel, cu catalogul clasic, cel scris, cu cel electronic. Acesta constă într-o aplicaţie instalată pe nişte tablete. Ne conectăm la o bază de date care conţine toate clasele din şcoala noastră, după care putem pune note, absenţe, precum şi să realizăm rapoarte la sfârşit de semestru, care vor conţine media şi situaţia absenţelor. Există un server care găzduieşte aplicaţia principală, astfel încât în cazul în care tableta se deteriorează informaţiile rămân păstrate pe server. De asemenea, fiecare dascăl va avea un cont cu parola aferentă”, a precizat Radu Bacali, profesor de informatică şi responsabil cu instruirea dascălilor pentru folosirea tabletelor.

Aplicaţia implementată la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Şincai” din Râciu va fi interactivă, în sensul în care părinţii vor putea să o descarce pe un smartphone sau pe o tabletă. „Părintele îşi poate crea un cont asociat copilului, iar în momentul în care elevul primeşte o notă sau înregistrează o absenţă, aplicaţia automat îi va genera un eveniment pe dispozitiv. De asemenea, părinţii pot fi notificaţi înainte de organizarea unei şedinţe cu părinţii. Fiind un program-pilot, aplicaţia va putea fi îmbunătăţită în funcţie de observaţiile şi cerinţele noastre ulterioare. Ideea e foarte bună, consider că pe viitor oricum se va ajunge aici. În viitorul nu foarte îndepărtat. Suntem în era digitală”, a completat Radu Bacali.

„Pas către modernizarea învăţământului”

Dascălii Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Şincai” privesc schimbarea cu normalitate, conştienţi că viitorul erei digitale nu poate ocoli şcoala din comuna Râciu. „Consider că introducerea catalogului electronic este un pas înainte în evoluţia noastră profesională, un pas către modernizarea învăţământului. Noi am derulat foarte multe proiecte-pilot în şcoală, au fost multe proiecte începute aici care s-au generalizat apoi în judeţ şi chiar la nivel naţional. Suntem deschişi la proiecte noi şi sunt sigură că rezultatele ne vor încânta”, a afirmat învăţătoarea Narcisa Covaci.

Alex TOTH

113

114

115

116

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE