Home / Sanatate / Pregătiri pentru ediția a treia a competiției care susține cauza copiilor cu diabet

Pregătiri pentru ediția a treia a competiției care susține cauza copiilor cu diabet

Organizatorii competiției ASCOTID Trail Race, eveniment marca Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici (ASCOTID) Mureș, au anunțat că a treia ediție a acțiunii sportive va avea loc în data de 16 septembrie, la Târgu-Mureș.

„Ne pregătim pentru ediția a treia a evenimentului ASCOTID Trail Race. A doua ediția s-a bucurat de succes, am avut un număr foarte mare de participanți înscriși la cele trei probe. De la o ediție la alta a crescut numărul celor care au dorit să participe, precum și calitatea competiției. Data de 16 septembrie 2017 este o dată pe care vă rugăm să o memorați, să ne sprijiniți în ceea ce facem și vă așteptăm să fiți alături de noi, atât în pregătirea evenimentului, cât și în ceea ce privește participarea la eveniment. Avem toate categoriile de vârstă pentru participare. Pe parcursul anului vom organiza mai multe sesiuni în care vom discuta aspecte referitoare la organizarea evenimentului”, a afirmat Adrian Martin, unul dintre organizatorii evenimentului.

3 ascotid trail raceAnul trecut, în cadrul primei ediții a Galei Coaliției Organizațiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC), ASCOTID Trail Race a câștigat titlul pentru cea mai bună campanie din sănătate, singura competiție care susține cauza copiilor cu diabet, sub sloganul „We run on insulin!” Competiția sportivă stimulează populația spre îmbunătățirea stării de sănătate și implicit a condiției fizice într-o manieră permanentă.
„Competiția urmărește asocierea dintre activitatea fizică și starea de sănătate, legătură care se eclipsează reciproc, având la bază prezența unei pasiuni care este dată de parcurgerea a kilometri întregi pe poteci marcate, care spre deosebire de frumusețile peisajelor prezentate în fundal aduc o latură specifică, care este dată de starea de bine prin care organismul trece. Considerăm că astfel de manifestări trebuie promovate în întregime, având în vedere comunitatea crescută de indivizi care au drept practică săptămânală un număr variabil de activități asemănătoare care implică și o valoare care se relaționează cu borna zecilor de ore petrecute în acțiuni sportive de acest gen”, se precizează pe site-ul evenimentului.
Potrivit organizatorilor, obiectivele principale ale competiției sportive sunt legate de stabilirea unor noi frontiere în practica sportivă și în practica nutrițională. „Urmărim inițierea unui sistem de informare a populației generale, referitor la diabet, ale aspectelor care sunt implicate în practica zilnică și implicit locul unde aceștia pot aplica pentru ajutor sau informații suplimentare”, se mai precizează pe site-ul acțiunii sportive.2 ascotid trail race

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

E GRAV! Situație de urgență sanitară în ”Orașul Trandafirilor” din cauza gunoaielor neridicate și a șobolanilor!

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat vineri, 11 iunie, într-o ședință de îndată, …