Voleibalistele, în fața unei premiere negative CSU Medicina CSŞ
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 153 Vizualizări

Voleibalistele, în fața unei premiere negative

Echipa feminină de volei CSU Medicina CSȘ Târgu-Mureș va avea un final de sezon foarte dificil în Divizia A1, primul în care se află în pericol de a rata calificarea în turneul play-out. Mureșencele s-au aflat în ultimul deceniu în permanență pe unul din primele opt locuri, în majoritatea edițiilor încheind pe locurile 5-6, în urmă cu trei ani susținând chiar întâlnirea pentru medalia de bronz. Cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat se află pe locul 9 al clasamentului, au șansa de a urca un loc sau chiar două, dar acest lucru nu mai poate ajuta pentru accederea în play-off, care se va disputa de această dată doar între primele șase clasate, cu un minicampionat de 10 etape tur-retur. Înaintea celor trei etape rămase, în urma primelor cinci clasate, aflate la mare distanță, se află un grup de patru echipe care luptă pentru acel loc 6, care va fi aproape sigur și cel final, ținând cont de raportul de forțe manifestat pe parcursul ediției. Ordinea acestora în momentul de față este: 6. VC Unic LPS- 26 puncte (-3 setaveraj), 7. CSM Lugoj 24 (-10), 8. Penicilina Iași 23 (-9), 9. CSU Medicina 23 (-10). Mureșencele pot matematic să treacă peste formația nemțeană, pe care au învins-o în etapa trecută pe teren propriu cu 3-1. Acel set poate avea însă o mare importanță. Nemțencele mai au un joc ușor, cu CSU Galați, dar alte două cu primele clasate, astfel încât nu pot fi depășite doar la puncte, având și setaveraj mult superior. CSU Medicina va încheia sezonul cu un joc pe teren propriu cu CSM Lugoj și unul în deplasare la ultima clasată, SCM U Craiova.

 

Setul pierdut poate cântări enorm

În teorie, Unic ar avea 29 de puncte și setaveraj -6, iar CSU Medicina tot 29 de puncte, setaveraj -7. Evident, în cazul unor meciuri încheiate cu 3-0. Aașadar, setul pierdut sâmbăta trecută poate decide soarta ultimei calificate. Celelalte două contracandidate pot fi teoretic depășite mai ușor, mai ales echipa din Lugoj, care va veni în etapa viitoare la Târgu-Mureș, programată miercuri, 8 martie. Sarcina „medicinistelor” ar putea fi ușurată de un eventual punct, adică două seturi câștigate în partida din etapa viitoare. Acest lucru pare însă foarte greu de obținut. În etapa de sâmbătă, 4 martie, de la ora 18.00, mureșencele vor juca în deplasare, pe terenul campioanei Volei Alba Blaj, lideră autoritară și în această ediție. Mureșencele au dat în tur o replică bună doar într-un set, pe care l-au și câștigat, dar le-au cedat pe celelalte trei la 16, 10 și 15.

Sunt astfel mari șanse ca după foarte mulți ani echipa mureșeană să nu mai ocupe un loc în primele șase. Pe lângă faptul că sistemul din această ediție a fost modificat, echipa mureșeană a pornit la drum cu un lot bazat pe jucătoare tinere, majoritatea autohtone, având în componență doar două „straniere”: sârboaica Marija Pucarević și croata Karla Klarić. Echipa a avut și evoluții bune, este în creștere, dar perspectivele par a duce mai degrabă spre o nouă premieră, negativă de această dată, după ce ocuparea locului IV a constituit cea mai bună performanță.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE